Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Köfteler > Çiğ Köfte (Hatay) (4 adet - 145,726 defa bakıldı)

Çiğ Köfte (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çiğ Köfte (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc34074
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009
2,717 defa indirildi / yazdırıldı




Parça et
Yarım kilo köftelik bulgur
iki baş soğan
bir bağ maydonoz
marul
biber salça

1.Et, taş dibekte, tahta tokmakla iyice dövülür.
2.Islatılmış bulgur, ince kıyılmış soğan ve biberle yumuşayıncaya kadar yoğundur.
3.Et, baharatlar ve tuz eklenerek, kıvama gelinceye kadar yoğrulur.
4.Daha sonra, avuç içinde lokmalar halinde sıkılır.
5.Üzerine maydanoz eklenir.
6.Kavrulmuş kıyma ile yendiği gibi, marul yapraklar arasına konarak da yenir.


ML® Çiğ Köfte için tıklayın



ÇİĞ KÖFTE (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc45148
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2009
27,706 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


300 gr. koyun eti (yağsız sinirsiz, taş üzerinde tokmakla dövülmüş veya et öğütücüsünde çekilip macun haline getirilmiş)
1/2 su bardağı su
1,5 orta su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı dövülmüş baş biber veya biber salçası
1 soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
Maydanoz
Tuz

Bulgur yarım bardak su ile ıslatılır. Yarım saat yumuşaması için bekletilir. Yıkanmış ve ayıklanmış baş biber, soğan, tuz ve kimyonla havanda dövülür veya et öğütücüsünde çekilir. Bulgur biberle beraber çok iyi yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bir parça avuç içinde sıkılır. Dağılmıyorsa sinirleri temizlenmiş et ilave edilir. iyice özdeşleşinceye kadar azar azar su ilavesiyle yoğurulur. Küçük parçalar koparılarak ıslatılmış avuç içinde sıkılır ve yuvarlak bir servis tabağının ortasına dizilir. Etrafına daha önce hazırlanmış kıyma kavurması yerleştirilerek üstü maydanozla süslenir ve servise sunulur.



Çiğ Köfte (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc104402
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2015
1,829 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN


250 gr köftelik bulgur
250 gr. dövülmüş kırmızı et
250 gr yağsız et
1 büyük soğan
1 demet maydanoz
4 yemek kaşığı dövme biber
Kimyon
Ceviz
Tuz

Bulgur sıcak su ile hafif ıslatılarak yumuşatılır. Etin yarıdan fazlası alınarak tokmak yardımı ile iyice dövülür. Soğanlar rendelenir. Bulgurun içine soğan, dövülmüş baş biber, kimyon ve tuz eklenerek yoğrulur. İçine sinirsiz ve yağsız dövülmüş et eklenerek köftelik kıvama gelinceye kadar iyice uzun süre yoğrulur. Yoğrulması sırasında azar azar su eklenerek yoğrulma işlemi gerçekleşir. Bunun için tabanı hafif tırtıklı olan leğen kullanılmaktadır. Yeteri kadar yoğrulan hamur el ile sıkılarak küçük çiğ köfte şekli verilir. Servis Tabağına ortası boş kalacak şekilde yuvarlak yerleştirilir. Yağsız et, kıyma haline getirilir ve zeytinyağında kavrulur. İçine tuz, karabiber ve ceviz eklenir. Servis tabağına konulan çiğ köftelerin ortasına, kavrulan kıyma yerleştirilir. Üzeri veya altı maydanoz ile süslenerek servis yapılır.

Not: Arzu eden köfteye et yerine haşlanmış patates ekleyerekte yapabilir.



Antakya Usulü Çiğ Köfte

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145784
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2019
754 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
300 gram yağsız kırmızı et
1 çorba kaşığı dövülmüş biber veya biber salçası
300 gram köftelik bulgur
Kimyon
Ceviz
Tuz
Yarım su bardağı su
300 gram kıyma

Bulguru ayıkladıktan sonra derin bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin ve üzerini kapatıp kabarmasını bekleyin.
Eti mümkünse ahşap bir tokmakla döverek, mümkün değilse öğütücüde çektirerek macun haline getirin.
Soğanı rendeleyin ve biberle birlikte bulgura ilave edin.
Kimyonu ve tuzu da ekleyip elinizle güzelce yoğurun.
Gerekirse biraz su ilave edin ancak çok sulu olmamasına dikkat edin.
Dövdüğünüz eti de bulgura ilave edin ve 1-1,5 saat boyunca iyice yoğurun.
Yeterince yoğurunca çiğ köftelere şekil verip tabağa ortası boş kalacak şekilde dizin.
Bu esnada kıymayı ayrı bir tavada kavurun.
Ardından içine dövülmüş ceviz, karabiber ve tuz ekleyin.
Cevizli kıymayı da çiğ köftelerin ortasındaki boşluğa yerleştirin.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın.







Çiğ Köfte (Hatay) Tarifleri Köfteler



(4 adet Çiğ Köfte (Hatay) 145,726 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort