Kısa URL: https://ml.md/lc39170
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2009
4,844 defa indirildi / yazdırıldı
https://www.eskisehirliyiz.biz
1,5 kg un
su
bir çorba kaşığı tuz
yarım kilo kıyma
normal büyüklükte üç soğan
bir tatlı kaşığı karabiber
yağ.
İç Hazırlanışı: Kıyma rendelenmiş soğan ve karabiber karıştırılıp yoğrulur.
Un, su ve tuz karıştırılıp hamur yapılır. Hamur yumruk büyüklüğünde beş parçaya ayrılır. Her parça yufka halinde fakat yufkadan kalın olarak oklava ile açılır. İçler, yufkanın içine ceviz büyüklüğünde parçalar halinde konulur. Yufkalar ikiye katlanıp kesilir. Bu parçalar yağda kızartılır. Şırbörek ayran ve çay ile sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc130587
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2017
1,138 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru İçin:
2,5 su bardağı beyaz un
1 çorba kaşığı sirke (hamurun kabarmasını sağlar)
1 çay bardağı su (yetmezse ilave edin)
Tuz
Tezgahı unlamak için ayrıca un
İçinin Harcı:
250 gram az yağlı kıyma
1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı silme karabiber
1/2 çay bardağı su
Kızartmak İçin:
Bol miktarda sıvıyağ
Genel olarak "çiğbörek" olarak bilinse de adı aslında "çibörek" olarak geçen bu lezzet, Kırım Tatarlarının Eskişehir'e en güzel katkılarından. Soğan, kıyma ve çeşitli baharatlardan oluşan karışımın hamurla enfes buluşması sonucu ortaya çıkan çiböreği, sadece kıymalı yemek zorunda da değilsiniz. Eskişehir'de hemen her restoran çiböreği çeşitli malzemelerle farklılaştırarak da sunuyor.
Yanında yoğurtlu ya da salçalı soslardan kullanmanızı da şiddetle tavsiye ederiz.