Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

ÇİĞDEN ZEYTİNYAĞLI ASMA YAPRAĞI DOLMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ÇİĞDEN ZEYTİNYAĞLI ASMA YAPRAĞI DOLMASI

Ecem Kara
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2007
Mesajlar: 33
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc20593
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2008
2,947 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. taze ya da salamura yaprak
1 Demet nane (veya 1 çorba kaşığı kuru nane)
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Çay kaşığı şeker
1 Çay kaşığı yenibahar
1 Çay kaşığı tarçın

Asma yapraklarını hafif haşlayarak yumuşatınız, salamura ise biraz suda bekletelerek tuzunu çıkarınız.
Soğanı incecik kıyıp derin bir kaba koyunuz. İçine kabukları soyulup küçük doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz ve nane, tuz, şeker, yenibahar, tarçın ilave edip biraz yoğurunuz. Pirinç, kuş üzümü, zeytinyağı katıp karıştırınız.
Yaprakların yüzü alta gelecek şekilde masaya koyup, yüzeyine biraz iç koyup, muntazam sarınız. Sarılmış yaprakları geniş bir tencereye muntazam diziniz, 1,5 su bardağı sıcak su ve 1/2 çay kaşığı, tuz ilave ediniz. Hafif hararetli ısıda suyunu çekinceye kadar 30-35 dakika pişiriniz. Tenceresi ile soğutup servis tabağına yerleştiriniz.


ÇİĞDEN TAZE YAPRAK DOLMASI

Nermin Aşar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.09.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc27068
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2008
3,040 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME:
3 fincan pirinç
5 adet soğan
3 demet taze soğan
2 bardak zeytinyağı
1 kaşık tozşeker
1 demet taze nane
3 demet dereotu
250 gram yaprak
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI:
Pirinç, tuzlu sıcak su içinde bir saat haşlanır. İçine tuzla acısı alınmış ince kesilmiş kuru ve taze soğan ile tuz, karabiber, nane, dereotu, bir kaşık şeker ve bir bardak zeytinyağı katılır. Dolma içi hazırdır. Yaprak taze olmalıdır, salamura ile iyi olmaz. Tuzlu, sıcak su ile haşlanan yaprakların sapı koparılır, içten biraz alınıp yaprak güzelce sarılır. Tencerenin dibine 4-5 yaprak konduktan sonra dolmalar muntazam şekilde sıralanır Üzerine bir bardak zeytinyağı konduktan sonra bir saat pişirilir Soğuk servis yapılır.


YAPRAK DOLMASI (Zeytinyağlı, çiğden)

gülengül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2009
Mesajlar: 30
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc34712
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2009
3,016 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram pirinç (3 kahve fincanı)
400 gram soğan (6 orta)
25 adet taze soğan (5 demet)
225 gram zeytinyağı (1 bardak)
1/2 demet nane
3 demet dereotu
3/4 çorba kaşığı toz şeker
2 bardak su
1 bardak limon suyu, ya da 20 adet ekşi erik
1 çorba kaşığı tuz
250 gram yaprak

1 Bir tepsiye; taş ve darıları ayıklanmış 3 silme kahve fincanı pirinç koyduktan sonra, üstlerini iyice kaplayabilecek kadar sıcak su katarak, su soğuyuncaya kadar bir tarafa bırakmalı; soğuyunca suyunu dökmeli ve pirinçlerden duru bir su çıkıncaya kadar, fazla bastırmadan ovalamah, pirinçleri üç dört su yıkamalı, iyice süzmeli ve bir tarafa ayırmalıdır.
2 Sonra bir tencereye; 1 bardak zeytinyağı ile çok küçük kesilmiş 6 orta baş soğan koyarak, sarartmadan az ölmüş bir hal alıncaya kadar kavurmalı, sonra bunlara; yıkamış ve süzmüş olduğumuz pirinçleri de koyarak, 7 dakika kadar daha beraberce kavurduktan sonra, soğanlı pirinçlere; yeşilleri ile birlikte olmak üzere 5 adet taze soğan ve tuz katmalı ve bir iki çevirdikten sonra; 3 demet dereotu, yarım demet nane, yarım çorba kaşığı toz şeker ile, yarım bardak da su katarak, dolma içi suyunu çekinceye kadar pişirmeli ve ateşten alarak ılınmaya bırakmalıdır.
3 Sonra, içinde kaynamakta su olan bir tencereye, 250 gram asma yaprağı koymalı, yaprakları ancak 5 dakika haşlamalı ve sudan çıkararak, sapları kopararak yaprakları ayıklamak, koparılan sapları da, dolmayı pişirecek olduğumuz tencerenin altına döşemeli, sapların üstlerine de, birkaç yerinden delinmiş yağ kâğıdı örtmeli ve tencereyi bir tarafa bırakmalıdır.
4 Bundan sonra, ayıklamış olduğumuz yaprakları alarak, bunların tüylü kısımlarının baş taraflarına ve her yaprak içine de aşağı yukarı yarım çorba kaşığı hesabiyle, hazırlamış olduğumuz içten koymalı ve yanlarını için üstüne kapattıktan sonra, sigara sarar gibi yuvarlak sararak içleri dolma haline getirmeli ve sarılan her dolmayı da düzenli bir şekilde, içini kâğıtlamış olduğumuz tencereye istiflemelidir.
5 Sonra tenceredeki dolmalara, 1 büyük limonun suyunu, ya da 20 adet ekşi erik ve yarım bardak da su koyduktan sonra üstüne bir tabak kapatmalı ve dolmalar suyunu çekip de ancak yağ kalıncaya kadar tencerenin kapağını kapatılmış olarak orta kuvvetteki ateşte bir saat pişmeye bırakmalı, sonra da tencereyi ateşten alarak, dolmalar iyice soğuduktan sonra tabağa alarak servis yapmalıdır.


ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI (ÇİĞDEN)

huysuz ve tatlı kadın
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2010
Mesajlar: 59
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc48632
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2010
2,596 defa indirildi / yazdırıldı




3 kahve fincanı pirinç
6 soğan (orta)
1 bardak zeytinyağı
250 gr yaprak
25 tane taze soğan
1/2 demet nane
3/4 çorba kaşığı şeker
3 demet dereotu
2 bardak su
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı tuz

Bir tencereye ölçülere göre ayıklanmış pirinç konularak sıcak su ilâve edilir; soğuyunca suyu dökülüp pirinçler ovalanarak bol suda 3 - 4 defa yıkanır, süzdürüldükten sonra bir tarafa bırakılır. Bir tencereye zeytinyağı, küçük küçük doğranmış soğanlar konularak, soğanlar ölünceye kadar sarartmadan kavrulur ve pirinç ilâve edilerek 7 dakika birlikte kavrulur.
Daha sonra taze soğanlar (yeşil yapraklarıyle), tuz katılır, 3 - 4 defa karıştırıldıktan sonra dereotu, nane, toz şeker ve yarım bardak sıcak su konulur ve iç suyunu çekinceye kadar pişirilir, ılımaya bırakılır.
Başka bir tencerede su kaynatılır ve asma yaprakları atılarak 5 dakika haşlanır, sudan çıkarılıp sapları koparılır. Koparılan bu saplar bir tencerenin altına döşenir. Yaprakların, tüylü kısımlarının baş tarafına her yaprak için yarım çorba kaşığı içten konularak yaprağın yanları için üzerine kapatılır. Sigara sarar gibi yuvarlanarak katlanır ve her dolma, tencereye dizilen sapların üzerine döşenir.
Bu iş bitince limon suyu veya erikler ile yarım bardak ılık su tencereye konulur, üzerine bir tabak kapatılır, dolmalar suyunu çekip, yalnız yağ kalıncaya kadar kapağı kapalı tencere bir saat ateş üzerinde bırakılır.






ÇİĞDEN ZEYTİNYAĞLI ASMA YAPRAĞI DOLMASI Tarifleri Dolmalar



(4 adet ÇİĞDEN ZEYTİNYAĞLI ASMA YAPRAĞI DOLMASI 209,786 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort