Kısa URL: https://ml.md/lc80261
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2012
2,219 defa indirildi / yazdırıldı
125 Gr Sana Klasik
2 Adet KURU SOĞAN RENDESİ
1 Kg. çekilmiş koyunciğeri
3 Çay Bardağı su
1 Kase kuru reyhan
0,5 Demet maydanoz
1 Tatlı Kaşığı tuz, karabiber, pul biber
1 Kg. köftelik bulgur
500 gr yağsız köftelik kıyma
Koyun ciğerini ister kasapta çektirin isterseniz evde siz robotta çekerek kıyma haline getirin. Bir kabın içerisinde koyun kıyması, ciğer kıyması, reyhan, tuz ve kararbiberi yoğurun. Yoğururken kıvamını alması için azar azar su ekleyerek köfte hamuru hazırlayın. Hazırladığınız harçtan yassı köfteler hazırlayın. Bir tencerede su kaynatın ve tuz atın. Köfteleri haşlayın. Haşlanan köfteleri tabağa alın. Bir tavada pul biberi yağ ile yakıp köftelerin üzerinde gezdirin. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın .
Kısa URL: https://ml.md/lc85196
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2013
1,911 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Ekmeküstü Kase
3 Bardak su
1 Çorba Kaşığı karabiber
1 Tatlı Kaşığı reyhan otu
1 Yemek Kaşığı tuz
1 Tatlı Kaşığı kırmızıbiber
4 Bardak ince bulgur
1 Adet koyun ciğeri
Koyun ciğerini ince ince kıyın; ya da kıyma makinasında çekin.Bulguru ekleyip iyice yoğurun.Tuz ,karabiber ve reyhan otu ilave edip köfte hamuru haline getirin.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.Yassılaştırarak köfte haline getiriniz.Bir tencerede su kaynatın. Köfteleri kaynar su da pişirip süzgeç yardımıyla süzerek servis tabağına alın.Sana margarini küçük bir tava da eritin.Kırmızı toz biberi ekleyip kızdırın.Köftelerin üzerine gezdirerek sıcak olarak servis edin.