Kısa URL: https://ml.md/lc106952
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2015
1,783 defa indirildi / yazdırıldı
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
4 su bardagı bulgur
Yarım karaciger
1 tatlı kasıgı kırmızıbiber
1 sogan
1 su bardagı yemeklik yağ
Tuz
Karacigerler nohuttan biraz daha küçük olarak dogranır.Kenarlı bir kaptaki suya ıslanarak renginin açılması beklenir.
Bir tencereye yemeklik yağ konur. Üzerine orta büyüklükte 1 sogan çok ince dogranır ve pembelesinceye dek kavrulur. Bol suda iyice yıkandıktan sonra durulanan cigerler tencereye alınır, üzerine 1 tatlı kasıgı kırmızıbiber konduktan sonra kavrulur.
Bir baska tencereye 4 su bardagı su konarak kaynatılır. Tuz atılır. Sonra 4 su bardagı bulgur konarak tencerenin kapagı kapatılır ve kısık ateste pisirilir.
Not: Servis yapılırken her tabaga pilav alınır ve üzerlerine birer kepçe kavrulmuş ciger konur ya da kavrulan cigerler, pilavın bulguru konduktan sonra tencereye konarak pilavla birlikte pisirilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc9447
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2006
3,362 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr dana ciğeri
2 su bardağı su
1 soğan
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
1. Ciğeri nohuttan küçük küpler şeklinde doğrayın. İyice yıkayıp kâğıt havlu ile suyunu alın. Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
2. Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun. Ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin ve delikli kepçe ile alıp servis tabağına çıkarın.
3. Bir tencerede 2 bardak suyu kaynatın. Tuz serpip karıştırın. Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilavı pişirin.
4. Ciğeri 6 kâseye paylaştırın. Üzerine bulgur pilavı ekleyip servis tabaklarına ters çevirin. Sıcak olarak servis yapın.