Kısa URL: https://ml.md/lc33080
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009
2,527 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr. ciğer
2 soğan
2 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
1 litre et suyu
1/2 bardak ayçiçeği yağı
Margarini tavada kızdırın. İnce ince kıyılmış soğanı, bu yağda hafifçe kavurun. Maydanozu ince ince kıyın. Soğana ilave edip soğutun. Ayçiçeği yağını tavada kızdırın. Küçük parçalar halinde kesilmiş ciğerleri bu yağda hafifçe kavurun. Ciğerleri süzerek yağdan çıkarın. Soğanlı karışımı bir tencereye alın. Buna ciğerleri ve et suyunu ilave edin. Tuzu, karabiberi ekleyin. 20 dakika kaynatın.
Kayıt: 28.11.2006 Mesajlar: 72 Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc12060
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2007
3,346 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
250 gr tavuk ciğeri
4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı sıvı yağ
6-7 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Pirinçler yıkanır, 2 su bardağı su ilavesiyle şekillerini kaybedene kadar çok kısık ateşte pişirilir. Tencereye un ve yağ konur. Un pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine tavuk suyu katılır, kaynayınca doğranmış ciğerler eklenir. Ciğerler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra haşlanmış pirinç, tuz ve karabiber ilave edilir. Çorba kaynama noktasına gelene dek karıştırılarak pişirilir. Sonra kısık ateşe alınır, 5 dakika sonra ocak kapatılır. Sıcak olarak servise sunulur.