|
Ciğerli Pilav |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc31120
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2008
3,293 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı çam fıstığı
200 gr Keskinoğlu tavuk ciğeri
1 çay bardağı kuşüzümü
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu
2 adet soğan yarım demet dereotu
tuz
karabiber
2.5 su bardağı pirinçleri ayıklayıp ılık suda 20 dakika bırakın. 1 çay bardağı çam fıstığını ayıklayın. Üzümleri temizleyip 20 dakika suda bekletilin. Ciğerleri temizledikten sonra fındık büyüklüğünde doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağı ile çam fıstığını biraz pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanları ilave ederek iyice kavurun. İçine ciğerleri katıp biraz daha kavurun. Tavuk suyunu bir tencereye koyup kaynatın. İçine biber, yenibahar ve suyu süzülen kuş üzümü ilave edin. Pirinçleri yıkayıp iyice süzdürün. Bir tencereye iki çorba kaşığı tereyağını koyun üzerine pirinci ilave edin ve yedi-sekiz dakika kavurun. İçine önceden hazırlamış olduğunuz kuş üzümlü harcı ilave edin. Bir taşım da kaynattıktan sonra kapağı kapalı olarak fırına verin. 15-20 dakika fırında pişirdikten sonra beş dakika demlendirmeye bırakın. Pilav demini aldıktan sonra içine dereotu ilave edilip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Ciğerli Pilav |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc31119
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2008
2,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-5 su bardağı pirinç
500 gr karaciğer
1 soğan rendesi
2 kaşık yağ
tuz
karabiber
2.5 bardak su
1 defne yaprağı
1 adet kesme şeker
Ciğerin zarlarını soyup bol suyla yıkayın. Suda haşlayıp süzün. Küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Pirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletin. İyice yıkayın ve süzün. Tencereye yağ koyun. Kızınca soğan ilave ederek 1-2 kez çevirin. Ciğerleri koyun. Rengi dönene kadar kavurun. 2.5 bardak su, defne yaprağı ve şeker ilave edin. Kaynayınca pirinci koyup karıştırın- Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bol karabiber serpip, tuz koyun. Harmanladıktan sonra servis yapın.
|
|