|
Ciğerli Pilav |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179461
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2024
112 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık pirinç
250 gram dana ciğeri
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çay kaşığının ucuyla kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Bir kaç dal maydanoz
Öncelikle pilavın ana malzemesi olan dana ciğerini pişmeye hazır hale getirelim. Ciğerin sinirlerini ve zarını ayıklayalım. Bunları küçük küpler şeklinde doğrayalım. Suyun altında güzelce yıkayarak bir süzgecin içine koyalım. Suda ciğerin kanını güzel temizlememiz gerekir. Suları süzüldükten sonra bir kasenin içinde karabiber ve kimyonla birlikte harmanlayalım. Bunu baharatları içine çekmesi için kenarda bekletelim. Pilav tenceresinin içinde sızma zeytinyağını kızdıralım. İçine çok küçük doğranmış kuru soğanları atarak, kavurmaya başlayalım. Daha sonra bekleyen ciğerleri içine atalım ve kısa süre kavuralım. Biliyorsunuz ciğer çabuk pişer. Bunun için fazla oyalanmayın. Daha sonra domates salçasını ilave ederek, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim. Şimdi önceden ılık ve tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri süzerek tencerenin içine koyun. Malzemeleri birlikte kavurmaya devam edin. Yeterince kavrulan pirinçlerin içine sıcak suyunu dökün. Pilavın tereyağını ve tuzunu da ilave edin. Maydanozların saplarını ayıklayarak ince doğrayın. Bunu da pilavın içine koyun. Ocağın altını kısarak pilavın pişmesini bekleyin. Suyunu çekmiş olan pilavın ağzına temiz bir bez koyarak dinlendirin. Ardından ıslatılmış bir kase yardımıyla servis tabaklarına şekilli olarak koyun. Yanında maydanoz ve dereotu yaprakları ile birlikte servis edebilirsiniz.
Not: Demir ve A vitamini açısından zengin olan ciğerin kansızlığa iyi geldiğini de belirtelim. Ayrıca folik asit ihtiyacı olan kişilerin de tüketmesi gereken besinler arasında yer alıyor.
|
Ciğerli Pilav |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157505
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2021
433 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 kg karaciğer
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
Dolmalık fıstık
Karabiber
Yenibahar
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
Tuz
Üzerine:
Maydanoz
Ciğerleri ufak doğrayın. Üzerine biraz su koyup pişirin. Suyunu çektikten sonra yağını koyup kavurun. Dolmalık fıstık ekleyin. Karabiber ve yenibaharı ilave din. Ayrı bir yerde yıkanmış pirinci tereyağında kavurup,üzerine su ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, pilavı pişmeye bırakın. Ardından ciğer harcını ve pilavı karıştırıp, kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
|
Ciğerli Pilav |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153545
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2020
431 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase pirinç
250 gram dana ciğer
2,5 yemek kaşığı kuş üzümü
2,5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı yeni bahar
Karabiber
Pirinçleri ılık suya bırakıp en az 20 dakika dinlendirin.
Ciğerleri sotelik doğrayın.
Daha sonra soğanı da yemeklik doğrayın.
Soğanı tavaya alın ve yağ ekleyip pembeleşmeye başlayınca dolmalık fıstıkları ekleyin.
Rengi dönünce ciğerleri ekleyin ve piştiğinden emin olunca pirinci süzüp tavaya koyun.
Ardından baharatları da ekleyip biraz kavurun.
2 kase sıcak suyu da pilava dökün ve tuzunu ekleyin.
Pilavı karıştırıp demlemeye bırakın.
|
Ciğerli Pilav |
|
Karmen
Aşçı
Kayıt: 13.09.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc101602
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2014
4,759 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram ciğer
Yarım demet dereotu
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
1 adet çubuk tarçın
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kuş üzümü
Yenibahar ve karabiber
Tuz
Pirinçleri ve kuş üzümleri yıkayıp üzerine su ekleyin ve 10 dakika suda bekletin. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun. Pilavı yapacağınız tencerenin içine tereyağını, rendelenmiş soğanı, üzümleri ve kabuk tarçını ekleyin. Kavurmaya devam ederken içine pirinçleri süzüp ilave edin. Et suyunu, şekeri, baharatları, rendelenmiş domatesi de ekleyip kapağını kapatın. 25 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu arada ciğerleri küp küp doğrayın ve tavada sıvı yağda 5 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış dereotu ve fıstıkları bırakarak bu karışımı pilavın içine dökün ve karıştırın. Daha sonra da 10 dakika kadar demlenmeye bırakıp sıcak olarak servis yapın.
|
Ciğerli Pilav |
|
Angara'lı Fidan
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2013
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93284
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2013
2,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 havuç
1 soğan
200 gram ciğer
2 sivri biber
1 kırmızıbiber
İnce rendelenmiş havuçları ve soğanı tereyağında kavurun. Yağın rengi sarıya dönünce pirinci ekleyip kavurmaya devam edin, suyunu verin. Kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin. Pilav pişerken ciğeri minik küpler halinde kesin, tereyağında beş dakika kadar kavurun; sivri biberleri ve közlenmiş kırmızıbiberi çok ince kıyıp hepsini pilava ilave edin. Dinlendirdiğiniz pilavı servis tabağına aktarıp soğumadan sofraya götürün.
|
Ciğerli Pilav |
|
faize
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2013
Mesajlar: 47 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc91978
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2013
2,349 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 havuç
1 soğan
200 gram ciğer
2 sivri biber
1 kırmızıbiber
İnce rendelenmiş havuçları ve soğanı tereyağında kavurun. Yağın rengi sarıya dönünce pirinci ekleyip kavurmaya devam edin, suyunu verin. Kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin. Pilav pişerken ciğeri minik küpler halinde kesin, tereyağında beş dakika kadar kavurun; sivri biberleri ve közlenmiş kırmızıbiberi çok ince kıyıp hepsini pilava ilave edin. Dinlendirdiğiniz pilavı servis tabağına aktarıp soğumadan sofraya götürün. İsterseniz pirinçleri kavururken çok az zerdeçal koyabilirsiniz, rengi çok güzel sarı olacaktır.
|
CİĞERLİ PİLAV |
|
gıres
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87677
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
2,515 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo pirinç
250 gram kuzu ciğeri
3 kaşık tereyağı
4 bardak su
Tuz
Karabiber
Pirinci iyice yıkayın, suda bekletin. Sonra süzün, tencerede yağı eritin ve pirinci içine karıştırın. Suyunu koyup, pilavı pişmeye bırakın. Ciğeri yıkayın, fındık büyüklüğünde kesin. Bir tavada hafif kavurun, suyunu çekmek üzere olan pilava tuzla beraber ciğeri de koyun, karıştırın. İyice suyunu çekince altını kapayın. Tabağa koyduktan sonra üzerine karabiber serpin.
|
Ciğerli Pilav |
|
sebil
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2009
Mesajlar: 25 Şehir: Balgat-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc83588
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2012
2,589 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. ciğer
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 tutam safran
Zerdeçal, zencefil, tuz, karabiber
10 adet badem
2 çorba kaşığı tereyağı
Tereyağını eritin. Üzerine çiğ bademi, dolma fıstığını ve küçük doğradığınız ciğerleri de ekleyip 10 dakika kavurun. Yıkanmış pirinci de üzerine döküp birlikte beş dakika daha kavurun. Baharatları (zerdeçal, zencefil, karabiber) ve kuru üzümleri, suda bekletilen safranı da içine ilave edin. Üzerine 2.5 su bardağı su döküp 20 dakika kısık ateşte pişirin.
|
CİĞERLİ PİLAV |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75599
Gönderme Tarihi: 09.May.2012
3,248 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
3 su bardağı pirinç
1 adet kuzu karaciğeri
8 sap taze soğan
1/2 demet dereotu
3/4 paket margarin
Tuz
karabiber
Pirinçleri, el dayanabilecek kadar sıcak su ile ıslatalım.
Kuzu ciğerinin zarını temizledikten sonra, kuşbaşı şeklinde keselim.
Taze soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra, 1 cm. boyunda keselim.
Margarin yağını tencerede erittikten sonra, kuşbaşı ciğerleri ve taze soğanları ilave edip, biraz kavuralım.
Yeterince baharatını ilave edip, 4, 5 su bardağı kadar sıcak su ile pişirm< başlayalım.
Ciğerler iyice piştiği zaman, ıslattığımız pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra, tencereye ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirelim.
Pilav pişince, ince ince kıydığımız dereotlarını da serpelim. 15-20 dak demlendirip, harmanlayarak, sıcak sıcak servis yapalım.
|
Ciğerli Pilav |
|
mahinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc72793
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2012
2,845 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı pirinç
500 gr. koyun karaciğeri
1 soğan rendesi
2 kaşık yağ
Tuz
Karabiber
2.5 bardak su
1 defne yaprağı
1 adet kesme şeker
Ciğerin zarları soyulur, bolca yıkanır. Suda haşlanır süzülür. Küçük tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Pirinç tuzlu sıcak suda bir saat bekletilir. İyice yıkanır. Süzülür. Tencereye yağ konur. Kızınca soğan ilave edilir. 1-2 kez çevrilir. Ciğerler konur. Rengi dönene kadar kavrulur. 2.5 bardak su defne yaprağı şeker ilave edilir. Kaynayınca pirinç konur karıştırılır. Kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Bol karabiber serpilir, tuz konur. Harmanlanır. Servis yapılır.
|
Ciğerli Pilav |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc69791
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2011
2,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı soğan
300 gr koyun ciğeri
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
3 su bardağı su
Pirinci ılık su ile ıslatıp 10-15 dakika bekletin. Daha sonra akan suyun altında yıkayıp süzün. Soğanı soyup yemeklik boyda doğrayın. Ciğerin zarını soyup küçük küçük doğrayın veya mutfak robotunda kıyın. Yağı pilav tenceresine koyup doğranmış soğanı ilave edin. Tuz ekleyip soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Ciğeri ilave edip pişinceye kadar karıştırarak kavurun. Süzülmüş pirinci ilave edip karıştırın ve sıcak suyunu ekleyin. Karabiber serpip ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar karıştırmadan pişirin. Suyunu çekince ocaktan alıp üzerine bir kâğıt havlu örtün ve yine tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 15 dakika demlenmeye bırakın. Servis yapmadan önce tahta kaşıkla harmanlayın.
|
Ciğerli Pilav |
|
esma hatun
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc59185
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2011
3,158 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ciğer
Yeteri kaçlar su
1 çorba kaşığı tereyağı
Dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
Tuz
Üzerine:
Maydanoz
Ciğeri küçük doğrayın. Üzerine biraz su koyup pişirin. Suyunu çektikten sonra yağını koyup kavurun. Dolmalık fıstık ekleyin. Tuz, karabiber ve yenibaharı ilave edin. Ayrı bir yerde yıkanmış pirinci tereyağında kavurup, üzerine su ve tuz ekleyin. Pilavı pişmeye bırakın. Ardından ciğer harcını ve pilavı karıştırıp, kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
|
CİĞERLİ PİLÂV |
|
çamay
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58721
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010
3,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. pilâv
150 gr. kuzu veya tavuk ciğeri
175 gr. tereyağı
150 gr. bezelye
7,5 desilitre et suyu
50 gr. kaşer peyniri
Tuz
Biber
Biraz domates salçası.
Sâde pilâv yapılır. Bundan kalan 25 gr. yağ ile nohut büyüklüğünde doğranmış ciğer tavada kavrulur. Doğranmış iki domates veya fındık kadar domates ezmesi, tuz ve biber konur, iki kepçe kadar su ilâve edilir. Bir kepçe suyu kalıncaya kadar kaynatıldıktan sonra bir kalıp veya içi yuvarlak bir kâsenin ortasına ciğer, küme hâlinde konur. Kenarlarına da bezelye konur. Üstüne pilâv doldurulur. Kevgirle bastırılarak biraz sıkıştırılır. Servis tabağına çevrilir. Ciğerlerin üzerine küme hâlinde, rendelenmiş peynir konur. Ciğerin salçası üstüne gezdirilerek dökülür.
|
CİĞERLİ PİRİNÇ PİLÂVI |
|
atılım
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57020
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2010
4,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuşbaşı kesilmiş kuzu/koyun ciğerlerini tavada yağda orta derece kavurup tuz, biber ve tarçınını da serperek üstünü örtüp bırakınız. Çentilmiş birkaç soğanla, pilâv suyunu kaynatınız. Bu ciğer kavurmasınıda birlikte tencereye koyunuz ve pirinci salınız. Birlikte pişirip kıvama gelince, kurtarınız. Nefis ve kuvvetli bir pilâv olur.
|
CİĞERLİ PİRİNÇ PİLÂVI |
|
eksik etek
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.03.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc48668
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2010
4,373 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardak pirinç
1 tane kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı fıstık
1 çay kaşığı üzüm
3 tane karabiber
tuz
Ciğer ufak ufak doğranır. Tencerede yağ, fıstık, üzüm, karabiberle kavrulur. Bir ölçü pirince iki ölçü hesabı ile kaynar et suyu veya sade su koyulur. Ayıklanmış, yıkanmış pirinç içine atılır. Hafif ateşe alınır. Göz göz olunca karıştırılır. Dibi tutmadan indirilir.
|
CİĞERLİ PİLÂV |
|
TATLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc10075
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
3,390 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzu ciğerini ufak ufak doğrayın. Uygun oranda tereyağı koyup ciğeri kavurun. Biraz fıstık, üzüm ve biraz karabiber serpin. Kavrulunca kaynar et suyu döküp karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Su kaynarken pirinci salın, kapağını kapayıp pişirin. Bir süre sonra kendini çekince dikkatle karıştırıp, bir iki dakika sonra indirin.
|
CİĞERLİ PİLAV |
|
Fritöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc9582
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
3,574 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
2 bardak pirinç,
4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin,
3 bardak su,
tuz,
karabiber.
Ciğeri için:
1 kuzu ciğeri,
2 orta boy domates,
2 demet yeşil soğan,
6 bardak su,
tuz.
Bir tencereye 6 bardak su, tuz, doğranmış ciğer katıp, 30 dakika haşlayın, sonra süzgeçten geçirin. Yağı bir tencerede eritin, yıkanmış ve süzülmüş pirinci ve ciğerleri katıp 10 dakika kavurun. Tuz, karabiber, ayıklayıp doğradığınız domatesle 3 bardak su koyup, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Kıyılmış dereotu, katıp 30 dakika demlendirin sonra servis yapın.
|
Ciğerli Pilav |
|
agali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2006
Mesajlar: 31 Şehir: Aliağa/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3519
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
3,395 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 bardak pirinç
3 bardak su ve et suyu
4 yemek kasigi tereyağı
1 kuzu karacigeri
1 kahve fincani fistik
1 kahve fincani kusüzümü
YAPILIŞ TARİFİ
Cigerin zarini çikartip findik büyüklügünde dograyin. Yagin içinde
kavurun. Fistik ve üzüm katip 3-4 dk daha karistirin.
Sicak et suyu ve su, tuz ve karabiber koyun. Su kaynayinca pirinci salin.
Bir iki tasim kaynayinca kisik ateste suyunu çektirin. 30 dk demlendirin.
|
Ciğerli Pilav |
|
Şehriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc3303
Gönderme Tarihi: 03.May.2006
3,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı çam fıstığı
200 gr kuzu ciğeri
1 çay bardağı kuşüzümü
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı et suyu
2 adet soğan
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Pirinç ayıklanıp ılık suda 20 dakika bırakılır. Fıstık ayıklanır ve üzüm temizlenip 20 dakika suda bekletilir. Ciğer temizlenip fındık büyüklüğünde doğranır. Soğan soyulup incecik kıyılır. Bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağı ile çam fıstığı biraz pembeleştirilir. Soğan ilave edilerek iyice öldürülür ve ciğer katılıp biraz kavrulur. Et suyu konarak bir taşım kaynatılır ve biber, yenibahar ve suyu süzülen kuş üzümü ilave edilir. Pirinç yıkanıp iyice süzülür. İçinde iki çorba kaşığı tereyağı bulunan tencere ateşe konur. Üzerine pirinç dökülür ve yedi-sekiz dakika kavrulur, tuz atılır ve sıcak iç harcı ilave edilir. Bir taşım kaynatılıp tuzu kontrol edilir. Kapağı kapalı olarak fırına verilir. 15-20 dakika fırında pişirilip alınır ve beş dakika demlendirildikten sonra, dereotu ilave edilip karıştırılır.
Not: Pirinç iyi kalite olmalı. Rafine edilmiş pirinçler pişerken yapışmaz. Suyunu iyi ayarlamak lazım; 1 kg pirince 1.2, 2 litre arası su hesaplanmalı. Pilavın lapalaşmasına neden olan pirincin yüzündeki nişaştadır. Nişaştayı gidermek için pirinci çok iyi yıkamak gerekir. Pirincin ne kadar su kaldıracağını iyi bilmek gerekir.
|
|