|
Ciğerli Semizotu Salatası |
|
nerimann
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94236
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2013
1,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase ayıklanmış semizotu
200 gr ciğer
10 adet ceviz
2 adet soğan
2 kaşık margarin
1 tatlı kaşığı tuz
2 kaşık sirke
Yıkanmış ayıklanmış semizotu fazla derin olmayan salata tabağına alınır. Soğan ince halkalar şeklinde doğranır cevizler bölünüp tabağa alınır. Ciğer kuşbaşı doğranıp 2 kaşık yağ ile kavrulur kızarınca 1 kaşık sirke ve tuz ile tatlandırıp soğumaya bırakın sirke tuz soğan ovulup ciğer ve semizotuna ilave edip karıştırıp servis edin.
|
CİĞERLİ SEMİZOTU SALATASI |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73081
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2012
2,095 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr karaciğer (dana, kuzu, tavuk)
500 gr ayıklanmış semizotu yaprağı
2 adet küçük boy kuru soğan
Tuz
2 çorba kaşığı sirke
1/2 çay bardağı sıvıyağ un
Fileto şeklinde kestiğimiz ciğerleri bol un ile unlayıp, fazla ununu silkeleyelim.
Tavaya sıvıyağ koyup, ciğerleri orta kıvamda tersli yüzlü kızartıp, tavadan çıkartalım.
Tavadaki yağa yeterince tuzu ve 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave ederek 1 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan indirelim.
Yıkadığımız semizotu yapraklarını büyükçe bir tabağa yayalım.
Kızarttığımız ciğerleri, semizotlarının üzerine yerleştirelim.
Yuvarlak halka halka kestiğimiz soğanları, 1 çorba kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı tuz ile ovup, semizotlarının üzerine yayalım.
Tavadaki yağı da salatanın üzerine gezdirip, servis yapalım.
|
|