|
Çiğirdik (Beyşehir Konya) |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172058
Gönderme Tarihi: 15.May.2023
454 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beyşehir Belediyesi
2 su bardağı pekmez
2 su bardağı haşhaş
1 su bardağı kenevir
Pekmez kaynatılır. İçerisine dövülmüş, kavrulmuş haşhaş ve kenevir ilave edilir. 10 dakika kaynatılır. Kâselere dökülür. Soğuk servis eldir.
Not: Yufka ekmekle yenilir.

|
Çiğirdik (Beyşehir Konya) |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172059
Gönderme Tarihi: 15.May.2023
275 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beyşehir Belediyesi
2 su bardağı pekmez
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı susam
1.5 su bardağı kavrulmuş haşhaş
1.5 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı fındık içi
Pekmez ve şeker tencereye konulup, ocağa alınır. Köpük köpük oluncaya kadar karıştırılarak kaynatılır. Diğer taraftan bir tavada haşhaş ve susam kavrulur. Ceviz ve fındık içi ile birlikte kaynayan pekmeze ilave edilir. Pekmez çekene kadar pişirilir. Yağlanmış tepsiye dökülür. Bir gün donduktan sonra kesilerek servis yapılır.

|
|