|
|
Çikolata Soslu Donut |
|
pazartesi sendromu
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Pazar |
Kısa URL: https://ml.md/lc143376
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2019
1,867 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım palekt instant maya
1 kahve fincanı ılık su
1 adet yumurta
Yarım kahve fincanı süt
2 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 tutam tuz
3 su bardağı un
Sos için:
Yarım paket krema
1 paket bitter pasta çikolatası
Pasta süsü şekerlemeleri
1 kahve fincanı ılık suya toz şeker, yarım paket maya ve 1 tutam tuzu koyup karıştırın. 2 su bardağı unu kaba koyup ortasını yuvarlak bir şekilde açın. İçine yarım kahve fincanı süt, yarım kahve fincanı sıvı yağ ve hazırladığınız kahve fincanındaki mayalı suyu koyun, yumurtayı da kırıp yoğurun. Kalan unu ekleyerek yoğurmaya devam edin, gerekirse biraz daha un ekleyip yoğurun. Hamur ele yapışmayacak şekilde sert olmalı.
Hamuru hiç dinlendirmeden merdaneyle açın. Hamurun inceliği yarım santim olmalı, çok ince açmamaya dikkat edin. Sütlü tatlılar için olan kaseleri kullanarak hamurdan yuvarlak şekiller kesin, ortasını da su şişesi kapağıyla yine yuvarlak şekilde kesin. Donut hamurlarını 20 dakika dinlendirin.
Hamur dinlenirken sosu hazırlayın. Sosu hazırlamak için yarım paket kremayı sos tavasında ısıtın, içine pasta çikolatasını koyup iyice eritin. Tamamen eridiğinde ocaktan alın ve hamuru kızartmaya başlayın.
Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın, kızan yağa hamurları atın. 1-2 dakika önlü arkalı pişirin. Bir tabağa kağıt havlu serin ve hamurları koyup süzülmesini bekleyin.
|
Çikolata Kaplamalı Donut |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90660
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2013
1,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 adet yumurta
100 gram margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı toz şeker
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ılık su
100 gram sütlü veya bitter çikolata
Derin bir kaba unu koyun, ortasını açın. Mayayı ılık suda eritin. Toz şekeri ilave edip karıştırın. Erittiğiniz maya ve şekeri unun ortasına koyun, üzerine tuz, süt, yumurta ve margarini ekleyin ve yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp elinizde yuvarlayın. Üzerine bir bez örterek yarım saat dinlendirip, mayalandırın. Yarım saat sonra bezelere elinizle simit şekli verin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizerek 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Fırından aldığınız donutlar ılıyınca erimiş çikolataya batırın, arzuya göre üzerine süslemelik glazür serpiştirebilirsiniz.
|
|
Çikolata Kaplamalı Donut Tarifleri Açma Tarifleri
|
|