https://acunn.com
Tart hamuru:
Tereyağı 700 g
Un 700
Yumurta 1 adet
Toz badem 200 g
Kakao
Pudra şekeri 300 g
Toz zencefil 10 gr
Karanfil 10 gr
Limon kreması için:
Lime suyu
Limon suyu ve rendesi 200 g
Krema. 200 g
Toz seker 120 gr
Bal 20 gr
Yaprak jelatin 3 yaprak
Yumurta sarısı 3 adet
İtalyan mereng:
Toz seker
Yumurta beyazı 4 adet (Pürmüzle üstü yakılır)
Çikolata kapsül:
Beyaz çikolata 300 g
Su balonu
Süsleme:
Kırmızı orman meyveleri (frambuaz, böğürtlen, yaban mersini, frenk üzümü)
Yenilebilir çiçekler
Tereyağı, un, yumurta, toz badem, kakao, pudra şekeri, toz zencefil ve karanfil den bir tart hamuru tutuyoruz.
160 derece de 20 dk kör pişirme 15 dk açık pişirme olacak şekilde pişiriyoruz.
Lime suyu, limon suyu, toz şeker, bal ve kremayı jelatin ve yumurta sarısı ile bağlıyoruz soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
Çikolata kapsülüne başlıyoruz. Beyaz çikolatamızı benmaride eritip 27 dereceye kadar indiriyoruz. Su balonunu şişirip çikolata ile kaplayıp donduruyoruz.
Donduktan sonra patlatıp kapsülümüzü elde ediyoruz.
Kalan çikolatamızı silpatın üzerine serip taban elde etmek için kare şeklinde kesip donduruyoruz. Taban ve kapsülü birleştirmek için tabanı hafif eritip kapsülü üzerine yerleştirip tekrar donduruyoruz.
Mereng için yumurta beyazı ve şekeri çırpıyoruz kabartıyoruz. Ters çevirdiğinizde akmayacak hale gelince sıkma torbasına alıyoruz.
Tart tabanımıza limonlu harcımızı sıkıp üzerine merengimizi sıkıyoruz pürmüz ile pişirip hazır ediyoruz.
Kapsülümüze orman meyvelerini doldurup limonlu mereng ile beraber servise sunuyoruz.
|