5 adet milföy
500 gr süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı buğday nişastası
6 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
2 silme yemek kaşığı kakao
1 paket toz krem şanti
File fındık veya badem
Fırınınızı 175 dereceye ısıtın.
Milföyleri tepsiye alın ve biraz yumuşamaları için bekledikten sonra üçgen olacak şekilde ikiye bölün.
Isınan fırında 20-25 dk pişirin.
Kremayı hazırlamak için bütün malzemeyi tencereye alın ve çırpma teli ile iyice çırpın, ocağa alın ve kıvam alıp kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, mikser ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
Toz krem şantiyi ekleyin ve yine yüksek devirde pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Krem şanti kullanmak istemezseniz sıcakken 1 çorba kaşığı margarin da ekleyebilirsiniz. Pişen ve soğuyan milföylerin kenarını açın ve içini krema ile doldurun. Eğer kremayı, krema torbası ile sıkmak isterseniz milföyü bir kenarından aralamanız yeterli olur, zaten içi boş olduğu için bu şekilde daha temiz bir iş çıkarabilirsiniz.
Çikolata taşan kenarları file fındığa batırıp, servis tabağına alın.
Servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
|