2 yemek kasigi margarin
2 yemek kasigi pudra sekeri
2 corba kasigi yogurt
500 gr tam bugday unu
1 adet muz
1 paket rendelenmis bitter çikolata
200 gr file badem
Merdane yardımıyla hamuru olabildiğincce ince açın, su bardağı veya geniş ağızlı bir çay bardağı yardımıyla hamurdan parçalar kesip, yağlanmış silikon kalıplara yerleştirin. Kabarmaması için hamurların dibine kürdan ile birkaç delik açın ve yağlı kağıtlar ile fasulye yada ağırlık yapabilecek başka birşey koyup, önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında pişirin.
Kremayı hazırlamak için sütü bir kapta kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın, ayrı bir kapta yumurta sarılarını, nişastayı ve şekeri hızla çırpın,çırpmaya devam ederek kaynamak üzere olan sütten bir kepçe kadar ekleyin, ılınan karışıma kalan sütüde yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan indirdikten sonra yağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
Fırından çıkan tartlar ılındıktan sonra, içine bolca krema koyun (eğer tartlar fazla kabarırsa çatal yardımıyla fazlasını alabilirsiniz ama kırmamaya dikkat edin) ve üzerini meyveler ve çikolata ile süsleyin.
Ilık olarak servis yapın.
Not: İsterseniz dolgu olarak krem şanti veya krem ole ya da dolgu kreması kullanabilirsiniz.
|