|
Çikolata Parçacıklı Kurabiye |
|
temelli
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128732
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2017
1,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
200 gram tereyağ
300 gram şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
300 gram un
1 paket kabartma tozu
250 gram damla çikolata
Damla çikolata dışındaki bütün malzemeler karıştırılıp hamur haline getirilir.
Damla çikolata eklenip kurabiyelere şekil verilir.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
|
Çikolata Parçacıklı Kurabiye |
|
pervane
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc135467
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2018
1,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
225 g kahverengi şeker
100 g pudra şekeri
175 gr eritilmiş tereyağı
2 çay kaşığı vanilya özü
1 yumurta ve 1 yumurta sarısı
250 g un
100 g sütlü çikolata parçaları
Fırını 160 ° C'ye ısıtın.
2 fırın tepsisine yağlı kağıt serpin.
İki çeşit şekeri, tereyağı ve vanilyayı birlikte iyice çırpın, sonra da yumurta ve yumurta sarısını ekleyin, ardından un ve çikolatayı ekleyin.
Hazırlanan tepsiler üzerine karışımı yemek kaşığı ile dökülüp, yayılması için aralık bırakılır.
Kurabiyeler 15 dakika boyunca veya kenarlar kahverengiye dönene kadar pişirin. Tel rafa aktarın ve soğumaya bırakın.
|
Çikolata Parçacıklı Kurabiye |
|
Tanju Çakır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151270
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2020
538 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yumuşak tereyağını ve şekerleri, kıvama gelinceye kadar karıştırın. Teker teker yumurtaları ve sonra vanilyayı ekleyin. Sıcak suda erittiğiniz karbonatı ve sonra tuzu da ekleyin. Unu, çikolataları, cevizleri de karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Yağlanmamış tepsiye yemek kaşığı büyüklüğünde hamur parçalarını dizin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında kenarları kızarana kadar pişirin.
|
Çikolata Parçalı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169015
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2022
156 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g eritilmiş tereyağı
1,5 çay bardağı esmer şeker
2 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştirip bir kaba eleyin. Eritilmiş tereyağı ve esmer şekeri ayrı bir kaba alın. El çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ilave edip tekrar karıştırın. Un karışımını ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Çikolata parçalarını ilave edin ve kısa bir süre karıştırın. Hamurdan tepeleme birer tatlı kaşığı alın ve ikinci bir kaşık yardımı ile sıyırarak fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından alın ve soğuttuktan sonra servis yapın.
|
Çikolata Parçalı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169016
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2022
182 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı un
1 tutam Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
100 g yumuşak margarin
1 yemek kaşığı su
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine toz şeker, vanilya aroması, margarin, su ve çikolata parçalarını ekleyin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hamuru ikiye bölün, her birini 4 cm çapında rulo haline getirin ve streç filme sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda hamurları buzdolabından çıkarıp bıçak ile 0,5 cm kalınlığında dilimleyin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.
|
Çikolata Parçalı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169017
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2022
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
200 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
2 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
4 - 4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 çay bardağı iri kırılmış badem
Dolgu:
1 su bardağı kakaolu fındık kreması
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Margarin veya tereyağı, esmer şeker, yumurta ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ilave edin ve iyice yoğurun. Hamura çikolata parçaları ve bademi ekleyip tekrar yoğurun.
Hamurdan cevizden daha küçük bir parça alıp elinizde yuvarlayın ve yassılaştırın. Ortasına 1 tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması koyun. Tekrar aynı miktarda hamur alıp elinizde yassılaştırın ve fındık kremalı hamurun üzerine kapatın. Kenarlarını hafifçe bastırarak iki hamuru birbirine yapıştırın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.
|
Çikolata Parçacıklı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175336
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2023
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
225 Gr Çikolata
12 Yemek kaşığı Esmer Toz Şeker
Yarım Çay kaşığı Kabartma Tozu
4 Yemek kaşığı Margarin
340 Gr Parça Çikolata
Yarım Çay kaşığı Tuz
11 Yemek kaşığı Un
1 Çay kaşığı Vanilya
2 Adet Yumurta
Fırını 180 derecede önceden ısıtın. 340 gr. parça çikolataları margarin neredeyse tamamen eriyinceye kadar eriterek karıştırın. (Çok ısıtmamaya dikkat edin.) Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Karıştırma kabında, yumurta, esmer şeker, ve vanilyayı hızlıca mikserle çırpın. Mikserin hızını düşürerek erimiş çikolatayı da ekleyin. En son un karışımını ekleyin. Eritmediğiniz çikolata parçalarını içine atın. Yağlı kağıt üzerine, yemek kaşığıyla aldığınız karışımı 2 cm aralıklarla dökün. Kurabiyeler parlak bir görünüm alana kadar (ortaları yumuşak kalacak şekilde) 12-15 dakika pişirin. Yağlı kağıt üzerinde 10 dakika soğumasını bekledikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.
|
Çikolata Parçacıklı Cookie |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178786
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2024
67 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı (200 gram) tereyağı, oda sıcaklığında
1 su bardağı (200 gram) esmer şeker
1/2 su bardağı (100 gram) beyaz şeker
2 adet büyük yumurta
2 çay kaşığı vanilya özütü
2 1/2 su bardağı (320 gram) un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı (350 gram) bol bol damla çikolata veya iri doğranmış çikolata parçaları
Fırını 175°C sıcaklığa ısıtın ve fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Büyük bir kasede, tereyağını, esmer şekeri ve beyaz şekeri krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 2-3 dakika boyunca mikserle çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin, her eklemeden sonra iyice çırpın. Ardından vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın.
Ayrı bir kasede, unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın.
Kuru malzemeleri yavaş yavaş ıslak karışıma ekleyin ve düşük hızda karıştırarak hamur haline getirin.
Damla çikolata veya iri doğranmış çikolata parçalarını hamura ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
Hamurdan yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak top şekline getirin ve hazırladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Topların üzerini hafifçe düzleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında 10-12 dakika boyunca, kenarları hafifçe altın rengi olana kadar pişirin. Ortaları hala yumuşak olacak, bu yüzden fazla pişirmemeye dikkat edin.
Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri 5 dakika boyunca tepside soğumaya bırakın, ardından tamamen soğumaları için bir tel ızgaraya aktarın.
|
Çikolata Parçacıklı Kurabiye |
|
hanende
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2013
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94277
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2024
3,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
1 kase damla çikolata (ya da çikolata parçaları)
Yumurta ile şekeri iyice çırpın.
Sıvı yağ ekleyip, biraz daha çırpın.
Kakao, kabartma tozunu ve unu ekleyin.
Yuvarlak yapıp üzerine çikolata parçacıklarını bastırıp 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Sıcak servis edin.
|
|