|
Çikolata Şelalesi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105139
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2015
2,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 çay bardağı şaker
1 çay bardağı süt
1 paket eritilmiş sana
2 yemek kaşığı kakao
2,5 çay bardagı un
1 paket kabartma tozu
İçi için:
Porsiyon başına 1,5 tablet bitter çikolata
Ayıklanmış vişne taneleri
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın ve üstüne diğer malzemleri ekleyip mikserle bir kaç dakika daha çırpın.
Fincanları yağlayın ve kek hamurunu 2-2,5 parmak yüksekliğinde olacak şekilde fincanlara paylaştırın. Fincanları tencereye yerleştirip tencereye fincanların yarısına gelecek kadar su ile doldurun. Üstünü temiz bir bez ile kapatıp tencerenin kapağını sıkıştın. Tenceredeki su kaynayınca ocağın altını kısın ve keklerin üstü kabuk tutmaya başlarken bitter çikolatayı ve her fincan için 2-3 adet vişne tanesini fincanlara paylaştın ve tekrar bez ve kapakla birlikte tencerenin üstünü kapatın. 20 dk kadar kısık ateşte kaynatın. Ocağın altını kapatın.
Tenecerenin kapağını açıp sıcakken servis tabaklarına fincanları ters çevirip kekleri çıkarın ve scakken servis yapın.
|
Çikolata Şelalesi |
|
selma teyze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc63252
Gönderme Tarihi: 18.May.2011
3,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr bitter çikolata
50 gr tereyağı
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
2 yumurta
Çikolata ve tereyağını sos tenceresinde eritip ocaktan alın. Un, toz şeker, tuz ve yumurtaları mikserle çırpın ve çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın. Kalıpları yağlayıp, çikolatalı karışımını kalıplara paylaştırın. Önceden 200 C'ye ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin. Kalıpları tabağa ters çevirip kekleri aktarıp, sıcak servis yapın.
Not: Fırınınıza göre pişirme zamanını ayarlayabilirsiniz. Çok pişirirseniz, çikolatanız içinden akmaz.
|
|