Kısa URL: https://ml.md/lc110714
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2015
1,919 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 su bardağı irmik
1.5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
80 gr bitter çikolata
yarım çay bardağı dövulmuş ceviz
2 kaşık margarin
Tencereye margarin irmik, şeker, hindistancevizi ve vanilyayı dökerek karıştırın. Daha sonra sütü ilave ederek karışımı kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Hazırlamış olduğunuz muhallebiyi bir kaba dökerek soğumaya bırakın. Çikolata sosunu hazırlamaya başlayalım. Bunun için ısıya dayanaklı bir kaba küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı koyun. Bu kabı da içinde sıcak su bulunan bir başka kabın içerisine koyun ve ocağı yakın. Çikolatanın sudan aldığı ısı ile erimesini sağlayın. Erimiş çikolatayı tatlının üzerine gezdirerek, ceviz ile süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc143364
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2019
561 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 paket bitter çikolata sosu
2 su bardağı süt veya su
Bir tencereye, süt, irmik ve şekeri alalın. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Son aşamada Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyin, göz göz olunca ocaktan alın.
İyice ıslattığınız ya da streç film serip hafifçe ıslattığınız kalıba sıcak muhallebiyi dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Buzdolabının orta rafında iyice soğuması için bekletin.
Çikolata sosu için bir tencereye çikolata sosu ve süt veya suyu alın. Göz göz olana kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
Soğuyan tatlıyı dolaptan çıkarın ve servis tabağına ters çevirin. Üzerine ılınan çikolata sosunu dekorlu bir biçimde dökün. İyice soğuması için tekrar buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapın.