|
Çikolata Soslu Kek |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1868
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,977 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr margarin
2 yumurta
300 gr un
200 gr şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı vanilya
1,5 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kabartma tozu
Sos icin:
300 gr pudra şekeri
Yarım fincan koyu nescafe
2 çorba kaşığı margarin (eriltimiş)
Yarım çay kaşığı tuz
Margarini bir tencereye koyup eritin (daha sona dinlendirin)
Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. (köpügünü görene kadar)
İçine ununu ve kabartma tozunu, vanilyasını ekleyin
Daha sonra dinlendirilmiş margarininizi ekleyin ve ardından sütü koyun karıştırın
Sonra normal ısıda pişecek derecedeki fırına koyun.
Sosun tarifi:
Pudra şekerinizi koyun içine eriltilmiş yağı ekleyin ve daha sonra kahveyi ekleyip karıştırın. (Sos hazırlandıktan sonra dolaba konulup bir 15 dakika dinlendirilsin)
|
Çikolata soslu kek |
|
selva17
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2007
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17892
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2007
2,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta,
1,5 su bardağı tozşeker,
1,5 su bardağı süt,
3/4 su bardağı sıvıyağ,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
2,5 su bardağı un.
Sos için:
1 büyük paket fındıklı çikolata,
yarım su bardağı süt,
2 çorba kaşığı kakao
Yumurta ve 1 buçuk su bardağı tozşekeri mikserle çırpın. 1 buçuk su bardağı süt ve sıvıyağı ilave edin. Bir süre daha çırpın. Ayrı bir kapta vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırın. Süte ilave edin. Çırpmayı sürdürün. Sonra karışımı yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine yayın. Orta ısılı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp, hafifçe ılıtın. Sosu hazırlayın. Bunun için, çikolatayı benmari usulü eritin. Yarım su bardağı süt ve 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip, karıştırın. Keki dilimleyin. Hazırladığınız sosu sıcak olarak kek dilimlerinin üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.
ML® Kağıtta Çikolatalı Kek için tıklayın
|
Çikolata Soslu Kek |
|
flamingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc21002
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2008
2,936 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un,
çeyrek su bardağı kakao,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
150 gram margarin,
yarım su bardağı tozşeker,
çeyrek su bardağı esmer şeker,
100 gram incecik doğranmış siyah çikolata,
1 tatlı kaşığı vanilya,
2 yumurta,
3/4 su bardağı krema,
1 su bardağı iri doğranmış çikolata.
Sos için:
50 gram margarin,
150 gram doğranmış siyah çikolata,
1,5 su bardağı krema,
1 çorba kaşığı nescafe,
1 paket kakaolu puding,
puding için süt
Büyük bir kek kalıbını erimiş margarin veya biraz sıvıyağ ile yağlayın. Üzerine yağlı kağıt yerleştirin. Bir başka yerde, bir kat alüminyum folyo ile yağlı kağıdı üst üste koyarak hazırlayın. Un, kakao ve kabartma tozunu büyükçe bir kapta karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Margarin, şeker, ince doğranmış çikolata ve vanilyayı bir tencereye alın. Ocakta, kısık ateşte çikolata, şeker ve margarin eriyinceye kadar karıştırın.
Ocaktan indirdiğiniz bu karışımı, çırpılmış yumurtaları ve kremayı, una ilave edin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Alüminyum folyo ve yağlı kağıdın yağlanmış kısmı alta gelecek şekilde karışımı örtün. Üstüne bir mutfak havlusu sererek ağzım kapatın. Su, kek kalıbının yarı seviyesine gelecek şekilde çok kısık ateşte benmari usulü pişirin. Suyunun azalmamasına dikkat edin, azaldıkça su ilave edin. Bir saat 15 dakika sonra ocaktan alarak bir servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Sıcak çikolata sosu ile servis yapın.
Çikolata sosunun yapılışı: Bir paket kakaolu pudingi sütle karıştırmadan önce içine neskafe ekleyin ve ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Pişmesine yakın içine çikolata parçaları katın. Margarini de ekleyip karıştırın. Ateşten alarak sıcakken kekin üzerine dökün.
|
Çikolata Soslu Kek |
|
buz kalıbı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52880
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2010
2,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
1+3/4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı kakao
1 çorba kaşığı nescafe
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
Çikolata sosu için:
100 gram sütsüz çikolata
1/3 su bardağı krema
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Derin, 23 cm eninde bir kalıbı yağlayın. Unu eleyin. Kakao, vanilya, kabartma tozu ve kahveyi geniş bir kaba alın. Şekeri ekleyin. Yumurtaları hafifçe çırpın. İçine sütü ekleyin. Mikserle düşük ayarda 3 dakika çırpın. Karışımı yüksek devirde 5 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün. 50 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarmadan önce içine bir bıçak batırın. Temizse, fırından çıkarın. Keki kalıbında 10 dakika bırakın. Daha sonra ters çevirip, fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakın. Çikolata sosu için: Küçük küçük kesilmiş çikolata ve kremaya küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte çikolata eriyene dek tutun. Ocaktan alın. Oda sıcaklığında ılıtın. Kekin üzerine dökün. Dilerseniz taze meyvelerle birlikte servis yapın.
|
Çikolata Soslu Kek |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74527
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2012
2,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
2 çorba kasığı kakao
1 adet limon kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
250 gram margarin
Yeterince hindistancevizi rendesi
Tozşekeri ve sütü, bir kabın içinde şeker eriyinceye kadar çırpalım.
Eritip, soğuttuğumuz margarini ve kakaoyu da ilave edip, iyice karıştıralım.
Bu karışımdan, 1 su bardağı dolusu ayıralım.
Geri kalan karışıma, unu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini ve yumurtaları da ilave edip, iyice çırpalım.
Isıya dayanıklı fırın tepsisini yağlayıp, unlayalım.
Hazırladığımız karışımı, tepsiye döküp, 170°C'li fırında pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz, çatalla birkaç yerinden delelim ve ayırdığımız sosu üzerine gezdirerek, çekmesini bekleyelim.
Soğuduktan sonra, hindistancevizi rendesi serpip, servis yapalım.
|
Çikolata Soslu Kek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc121141
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016
1,461 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2/5 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
Çikolata sosu için:
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı pudra şekeri
125 gr margarin
5 yemek kaşığı kakao
Yumurtaları şekerle çırpın. Karışıma yağ, süt, kakao limon kabuğu rendesi, kabartma tozu vanilya ve tarçını katıp karıştırın. Elenmiş unu ekleyip hamur haline getirin. Yağlamış unlanmış kek kalıbına harcı döküp düzeltin.150 derecedeki fırında 30 -35 dakika pişirip fırından alın. Çikolata sosu hazırlamak için yumurta ve pudra şekeri mikserde çırpın. Kakao ile eritilip soğutulmuş margarini ilave edip mikserde en yüksek devirde 5 dakika çırparak sosu hazırlayın.
|
Çikolata Soslu Kek |
|
LED
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc140528
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2019
640 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 paket margarin (yumuşamış)
3/4 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
Çikolata sosu:
5 çorba kaşığı çokokrem
100 gr. margarin
Yumuşamış margarini şekerle birlikte krem haline gelene dek mikserle çırpalım. Çırpmaya ara vermeden sütü ve yumurtaları teker teker ekleyelim. Elenmiş unu, kabartma tozunu, ince dövülmüş fındığı, kakaoyu ekleyip mikserin düşük ayarlarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim. Keki kalıbı içinde soğutup kalıbından çıkaralım. Tencerede margarini eritip çokokremi ekleyerek iyice karıştırıp ateşten alalım. Kekin üzerine ve yanlarına çikolata sosuyla kapatalım. Keki buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
|
Çikolata Soslu Kek |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc152347
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2020
353 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş sütlü çikolata
3 yemek kaşığı kakao
4 yumurta
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı un gibi çekilmiş bisküvi
Sosu için:
2 su bardağı süt
1 tablet çikolata
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Önce sosu pişiriyoruz. Kek için, şeker ve yumurtaları çırpıyoruz. Ardından süt ve sıvıyağı ekliyoruz. En son kuru malzemeleri eleyerek ilave ediyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
|
Çikolata Soslu Kek |
|
raziye hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2020
Mesajlar: 42 Şehir: İskenderun Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc155620
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2021
578 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kek harcı için:
3 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Çikolata sos için:
180 gram bitter çikolata (yüzde 70 kakao içeren)
1/2 su bardağı şekersiz çiğ krema
Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip şeker taneleri tamamen kaybolana dek çırpın.
Sıvı yağ, yoğurt, süt, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya özütü kattıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün.
Son olarak elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip kıvam alana kadar kısa bir süre karıştırın.
Isıya dayanıklı dilimli kek kalıbını az miktarda tereyağı ile yağlayıp hafifçe unlayın. Kek harcını kalıba aktarıp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Çikolata sos için; küçük bir sos tenceresine aldığınız şekersiz çiğ kremayı kısık ateşte ısıtın. Bitter çikolata küplerini katıp ocaktan alın. Ara ara katıştırarak kremanın ısısıyla çikolatanın erimesini sağlayın.
Fırından çıkan keki oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra ters çevirerek kalıbından çıkartın. Hazırladığınız çikolata sosu üzerine gezdirip kıvam alması için kısa bir süre bekletin. Arzuya göre meyvelerle süsleyip dilimler eşliğinde servis edin.
|
Çikolata Soslu Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160729
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2021
345 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Çikolata sos için:
2,5 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı su
Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şekerle birlikte çırpın. Su, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyip tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyin. Vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika içini çekene kadar pişirin. Diğer taraftan çikolata sos için bitter çikolatayı vanilya ve suyla birlikte cam veya porselen bir kaba alın. Benmari usulü eritin. Kek soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirin. Kıyılmış fındıkla süsleyin.
|
Çikolata Soslu Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161166
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2021
324 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı süt
1/4 su bardağı kakao
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
3/4 su bardağı damla çikolata veya küçük doğranmış bitter çikolata
Çikolata sos için:
2,5 paket (1 paket 80 gram) bitter çikolata
1/3 su bardağı krema
Üzeri için:
Dövülmüş antepfıstığı
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtayı derin bir kapta mikserle iyice çırpın. Toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Tereyağını katıp, mikserin kademesini arttırarak krema halini alana kadar çırpın. Süt ve kakaoyu ilave edip, karışıma yedirin. Elenmiş un ve kabartma tozuyla birlikte damla çikolatayı veya doğranmış bitter çikolatayı da ekleyin. Tahta bir kaşıkla tüm malzeme özleşene kadar karıştırın. 23 cm çapındaki ortası delik kek kalıbını yağlayıp, unlayın. Karışımı kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika, kek içini çekene kadar pişirin. Çikolata sos için elinizle parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı kremayla birlikte bir kaba alın ve benmari usulü eritip, karıştırarak birbirine yedirin. Oda sıcaklığında soğuttuğunuz kekin üzerine çikolata sos gezdirip, dövülmüş antepfıstığı ile süsleyin. .
|
|