https://yemek.name
6 adet milföy hamuru
1 paket kremşanti
1 paket çikolata sosu
İsteğe göre çikolata ya da meyve kiraz şekerlemesi
Süt
Milföy hamurlarını dolaptan çıkartın ve yumuşaması için biraz bekleyin, yumuşayan milföyleri kurabiye kalıpları ile kesin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.
Diğer tarafta kem şantiyi 1 su bardağı sütle yüksek devirde sert bir kıvama gelene kadar çırpın.
Kıvam alan şantiyi streç filmle kapatıp buzdolabında dinlendirin.
Çikolata sosunu 2,5 su bardağı sütle çırparak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alıp, arada sırada karıştırarak soğutun.
Pişen milföyler soğuyunca enine ikiye bölün, krema sıkacağına doldurduğunuz ya da kaşıkla aldığınız krem şantiyi milföylerin arasına doldurun üzerine meyve yada çikolata koyarak kapatın.
Milföy pastalarınızı servis tabağına alın üzerini kalan krem şanti, çikolata sosu ve taze meyvelerle süsleyerek servis edin.
|