Kısa URL: https://ml.md/lc72066
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2012
1,860 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Çikolatalı sos için:
1 su bardağı süt
Yarım çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı soğuk süte mısır nişastası, pudra şekeri, kakao katıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını çeşitli şekillerde kesip tepsiye yerleştirin, üzerini çatalla ezin. 1 adet çırpılmış yumurtayı üzerine sürün. Toz şeker serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sosu soğuyan milföyün üzerine dökün.
Kısa URL: https://ml.md/lc132959
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2018
864 defa indirildi / yazdırıldı
4-5 yaprak milföy hamuru
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çikolata sosu için:
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı kakao
Yarım çay bardağı un
3,5 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Milföy hamurlarımızı dolaptan çıkarıp yumuşattıktan sonra küçük boy yuvarlak kurabiye kalıbı ile keselim ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Şimdi çikolata sosumuzun yapımına geçelim. Tencereye un, kakao, şeker ve sütü alıp orta ateşte ara sıra karıştırarak 3-4 dakika kadar pişirelim. Ateşten alıp soğuttuktan sonra 2 kaşık sıvıyağ ekleyip iyice karıştıralım. Şimdi pişen milföylerimizin üst kısımlarını çikolata sosumuzun içine bandırıp çıkaralım ve servis tabağına alalım. İsteğe göre hindistan cevizi vs süsleyerek servis yapalım.