|
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü |
|
hayriye abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc75360
Gönderme Tarihi: 01.May.2012
3,371 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
Yarım paket margarin
1 lt süt
1 paket çikolata sosu
Margarini tencereye alıp eritin. İçerisine unu ekleyip kavurun ve karıştırmaya devam ederken 1 lt soğuk sütü tencereye boşaltın. Çırpıcı yardımı ile hızlı hızlı karıştırın. Karıştırmaya devam ederken içerisine şekeri ve vanilyayı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte sürekli karıştırark pişirip, bir kaba boşaltın. Üzerine çikolata sosu ekleyeceğiniz için kabınızın biraz derin olmasını tavsiye ederim. Başka bir tencerede hazır almış olduğunuz çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirin. Kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak soğutun. Soğuyan çikolata sosunuzu tatlının üzerine boşaltın. üzerine hindistan cevizi, fındık vs. süsleyerek soğuk servis edin.
|
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü |
|
Duygu Sal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2013
Mesajlar: 57 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc91108
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2013
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
3 fincan un
4 fincan tozşeker
1 litre süt
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
1 fincan tozşeker
1 fincan su
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nişasta
Üzeri için:
1 yemek kaşığı hindistancevizi
Öncelikle bir tencereye; margarini, sütü ,unu, vanilyayı ekleyip ocakta pişirilir. Pişirilen tavuk göğsü bir borcama bırakılır. Bir cezveye şeker, kakao, su ve nişastaocakta karıştırılarak pişirilir. Soğuduktan sonra tavuk göğsünün üstüne dökülür ve üzerine hindistancevizi serpilir. Buzdolabında bekletilir.
|
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü |
|
yelpaze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.07.2020
Mesajlar: 40 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151716
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2020
439 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
Çikolata sos için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Öncelikle bir tencerede tereyağını eritin.
Ardından üzerine unu ekleyin.
Kısık ateşte unu 2-3 dakika kadar kavurun.
Daha sonra süt ve şekeri de ekleyip devamlı karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladığında altını kapatın ve 1 paket vanilya ekleyip çırpın.
Orta boy bir tepsiyi hafifçe ıslatın.
Tavuk göğsünü tepsiye dökün.
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
Tavuk göğsü dolapta dinlenirken, çikolata sosu hazırlayın.
Çikolata sos malzemelerini küçük bir tencereye koyun ve pişirin.
Ocağın altını kapadıktan sonra 1 tatlı kaşığı tereyağını da ilave ederek karıştırın.
Sosu da dolapta birkaç saat soğuttuktan sonra tavuk göğsünün üzerine dökün.
|
|