MALZEMELER
1 /2 PAKET TEREYAĞ VEYA MARGARİN
3 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
11-12 ÇORBA KAŞIĞI UN
3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1/2 PAKET KABARTMA TOZU
ÜZERİ İÇİN:
2 SU BARDAĞI SÜT
3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER 3 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
1 PAKET VİŞNELİ TART JÖLESİ
TARTOLET KALIPLARI
Hamur yoğuracağımız kabın içine, eritip soğuttuğumuz yağı, yoğurdu ilave edip karıştıralım. Elenmiş unu, şekeri, kabartma tozunu da ilave ederek özlü ve yumuşak bir hamur yoğura-lım. Hamuru merdane ile 2mm. kalınlığında açalım. Açtığımız hamuru aralıksız dizdiğimiz tartolet kalıplarının üzerine serip üzerlerinden merdane ile geçerek hamurun kalıpların şeklini alarak kesilmesini (yuvarlak şekillerde) sağlayalım. Hamur yuvarlaklarını margarinle yağlanmış kalıpların içine yerleştirerek kenarlarını tartolet kenarlarına yerleştirip kalıbın şeklini almasını sağlayalım. Hamurları 190° ısılı fırında pembeleşene dek pişirelim. Bu arada tencereye, şekeri, sütü, unu, kakaoyu alıp üzeri göz göz olana kadar pişirdikten sonra, iyice soğutup mikserle çırpalım. Tartolet hamurları piştiğinde soğutup içlerine kakaolu kremayı paylaştıralım. Jöleyi üzerindeki tarifine uygun olarak hazırlayıp kaşık yardımı ile kakaolu sosun üzerinde gezdirelim. Buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım.
|