Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çikolatalı Ahududulu Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çikolatalı Ahududulu Pasta

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168328
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2022
153 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
4 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ahududulu karışım:
400 g dondurulmuş ahududu
2 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
Krema için:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Üzeri için:
60 g rendelenmiş bitter çikolata
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabında mikser ile 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve sıvı yağ ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarın. 10 dakika sonra kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın.
Ahududu, toz şeker, su ve mısır nişastasını tencereye alın. Nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan pasta tabanını üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın.
Pastacı kremasını 2,5 çay bardağı süt ile çırpın. Ayrı bir çırpma kabında pasta kremasını 1,5 su bardağı süt ile çırpın. İki kremayı birleştirip 1 dakika daha çırpın. Kremanın yarısını 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Servis tabağındaki keki süt ile ıslatın. Sıkma torbası ile yaklaşık 1,5 cm kalınlığında krema sıkarak kekin kenar kısmına çerçeve yapın. Çırpma kabındaki kremadan 1-2 yemek kaşığı kadar alın ve kekin orta kısmına ince bir tabaka halinde yayın. Soğuyan ahududulu karışımın 1/3'ünü kremanın üzerine yayın ve ikinci kat keki kapatın. Aynı şekilde keki ıslatın, kenarına çerçeve yapın, orta kısmı krema ve ahududu yayın. Üçüncü kat keki tezgah üzerinde ıslatın ve ters çevirerek üzerine kapatın. Çırpma kabında kalan krema ile pastayı kaplayın. Sıkma torbasındaki krema ile üzerine tekrar çerçeve yapın ve orta kısma kalan ahududu karışımını yayın.
Çikolatayı rendeleyip pastanın üzerine ve kenarlarına serpin. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.







Çikolatalı Ahududulu Pasta Tarifleri Baton Pasta Tarifleri



(1 adet Çikolatalı Ahududulu Pasta 372 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort