|
Çikolatalı Armut Tatlısı |
|
Çağruşenbih
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2019
Mesajlar: 20 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc143416
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2019
779 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet armut
1 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
2 çay kaşığı tarçın
Sos için:
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı su
Armutların sap kısımlarını ayırmadan soyun. Armutları yıkayıp tencereye koyun. Üstüne toz şeker ve tarçın serpiştirin. 3 bardak su ve limon suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kapağı açın, tencerenin içindeki su bitip içindeki şeker yanmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin.
Karamel rengi olan armutları servis tabağının ortasına yerleştirin. Tencerenin içindeki şekerli sosu armutların üzerine gezdirin. Tabağın kenarlarını kaşığın ucu ile süsleyip soğumasını bekleyin.
Sosu için küçük bir tencerede tereyağını eritin, içine kakao atıp karıştırın. Kakao eriyince pudra şekeri ve 3 yemek kaşığı su ilave edip sosu 5 dakika kaynatın. Sos soğuyana kadar devamlı kaşıkla karıştırıp bekletin.
Armutlar soğuyunca hazırladığınız kakaolu sosu ısıtın. Armutların üzerine kaşıkla sıcak sostan gezdirin. Sos iyice donunca servis yapın.
|
Çikolata Armut Tatlısı |
|
çaylak2
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc69805
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2011
2,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet armut
5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4 adet kare milföy hamuru
1 yumurta sarısı
80 gram bitter çikolata
Tencereye suyu koyun ve içine tarçın, karanfil, şeker koyup 2 dakika kaynatın. Armutların kabuklarını soyup bu kaynayan suyun içine atın ve 10 dakika pişirin. Sudan çıkartığınız armutları soğutun. Milföy hamurlarını un serpilmiş tezgahta biraz büyütün ve her bir armudu bu hamurla kaplayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Üzerine çikolata rendesi serpip servis yapın.
|
Çikolatalı Armut Tatlısı |
|
mahinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc68337
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2011
1,878 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet frenk armudu
2 su bardağı su
1 su bardağı esmer şeker
Sosu için:
100 gram bitter çikolata
100 gram çiğ krema
Armutları sap kısımları kalacak şekilde soyun. Armutları tencereye yerleştirin, üzerlerine esmer şeker serpin ve suyu koyun. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte fokurdayıncaya kadar pişirin. Tatlıları servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Çiğ kremayı tencerede ısıtıp üzerine bitter çikolatayı ekleyin karıştırıp armutlurın üzerine düküp sokuk servis yapın.
|
Çikolatalı Armut Tatlısı |
|
delege
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc49921
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2010
1,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet armut
1 çay bardağı toz şeker
200 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı ince çekilmiş fıstık
Armutlar soyulur, ortadan kesilir ve çekirdek yatağı oyularak çıkarılır. Fırın poşetine yerleştirilir, şeker serpilir. Poşetin ağzı kapatılır, kenarı az kesilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Sonra soğumaya bırakılır. Bu arada çikolata Benmari usulu eritilir. Armutlar tabağa alınır. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirilir, fıstık serpilir. Soğuyunca ikram edilir.
ML® Çikolatalı Armut Tatlısı için tıklayın
|
|