|
Çikolatalı Ay Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160496
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2021
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 su bardağı pudra şekeri
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
2,5 su bardağı toz badem
Üzeri için:
File badem
2 adet yumurtanın akı
Tereyağını pudra şekeri ile birlikte derin bir kapta pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve ılındıktan sonra tereyağlı karışıma ekleyip, karıştırın. Toz bademi ekleyip, karıştırarak karışıma yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ay şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin ve üzerine yumurta akı sürüp, file badem serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin.
|
Çikolatalı Ay Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169019
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2022
206 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Süslemek için:
50 g bitter çikolata
Tereyağı, un, hamur kabartma tozu, pudra şekeri ve şekerli vanilini derin bir kaba alın, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30-35 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru tezgah üzerine alın ve yoğurun. Merdane yardımı ile 0.5 cm kalınlığında açın. 6-7 cm çapındaki kurabiye kalıbı veya su bardağı yardımı ile yarım ay şeklinde kesin. Tepsiye sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Donuncaya kadar bekletip servis yapın.
|
Çikolatalı Ay Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169020
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2022
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
100 g bitter kuvertür çikolata
200 g un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
125 g oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
1 yumurta
Süslemek için:
25 g sütlü çikolata
75 g çikolatayı kesme tahtası üzerine alın ve bıçak ile ince doğrayın. Kalan çikolatayı benmari yöntemi ile eritin.
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın. Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikserin çırpıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve tuzu ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Yumurtayı ekleyip yarım dakika çırpın. Erittiğiniz çikolatayı azar azar karışıma dökerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1 dakika çırpın. Hamuru tezgaha alıp ince doğradığınız çikolatayı ilave ederek kısa bir süre yoğurun. Hamuru hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hamuru buzdolabından çıkarın ve kısa bir süre yoğurun. 2 eşit parçaya bölün. İkisini de 30 cm uzunluğunda rulo yapın ve her birini bıçak ile 15 eşit parçaya kesin. Hamur parçalarını elinizde yuvarlayın ve yarım ay şekli verin. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 9 - 10 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütlü çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. 5 dakika soğutup pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kurabiyelerin üzerlerine ince şeritler şeklinde sıkın. Çikolatalar donuncaya kadar bekletip servis yapın.
|
|