2 adet yaprak jelatin
2 adet yumurta (sarısına ve akına ayrılmış)
50 gr. tozşeker
250 ml. süt (1 su bardağı)
50 gr. bitter çikolata
125 ml. çiğ krema
Jelatini buzlu suda gevşemeye bırakın. Yumurta sarılarını ve tozşekeri kremamsı bir kıvam alıncaya kadar bir çırpma teli veya mikser ile çırpın. Sütü çikolata ile birlikte karıştırarak bir taşım kaynatıp, ateşten alın.
Kremamsı haldeki yumurta-şeker karışımına çırparak çikolatalı sütü ekleyin. Bu karışımı sütü kaynattığınız tencereye boşaltın. Tencereyi kısık ateşe oturtun. Bir tahta kaşıkla sürekli aynı yönde karıştırarak bavaruazı koyulaştırm. Kaynatmamaya özen gösterin.
Bavaruaz kaşığın arkasından ağır akan bir kıvama gelince ateşten alın. Gevşemiş jelatinleri süzdürerek sudan alıp tencereye aktarın. Sürekli karıştırarak jelatini bavaruazm sıcaklığında eritin. İnce bir süzgeçten temiz bir kaba süzdürün. Soğuyuncaya kadar, üzeri kaymak tutmaması için ara sıra karıştırın.
Yumurta aklarını mikser ile çırparak kar haline getirin. Kremayı da mikserle 2-3 dakika çııpm. Soğumuş bavaruaza önce çırpılmış kremayı katarak yedirin. Sonra kar halindeki yumurta aklarını ekleyin ve köpüğü kırmamak için dikkatlice karıştırın.
Bavaruazı dökeceğiniz kalıbı hafifçe yağlayın. Karışımı kalıba dökerek buzdolabında 2-3 saat donmaya bırakın. Kalıbı ters çevirerek bir tabağa çıkartıp servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc163206
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2022
294 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 paket 80'er gram bitter çikolata
500 ml krema
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
3 yaprak jelatin + 1.5 çay bardağı soğuk su
Çikolatayı rendeleyin. Jelatinleri yumuşaması için soğuk suda bekletin. Yumurta sarılarını toz şekerle birlikte bir kapta çırpın. Süt, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı bir tencereye koyup, kaynama noktasına gelene kadar bekletip ocaktan alın. şekerli yumurtalara, sıcak çikolatalı sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Karışımı tekrar ateşe oturtup sürekli karıştırın. Koyulaşıp kaşıktan ağır ağır akana kadar pişirin ve ocaktan alın. Yumuşayan jelatinleri sıcak karışıma ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı ince bir süzgeçten geçirin. Ara sıra karıştırarak soğutun. Kalıpları badem yağı ile yağlayın. Kremayı çırparak kabartın ve soğuyan bavaruaza ekleyip karıştırın. Karışımı kalıplara paylaştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kalıpları ters çevirip servis tabaklarına çıkartın. Krem şanti ile süsleyip servis yapın.