|
Çikolata Kaplı Bisküvi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169012
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2022
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 çay bardağı ince öğütülmüş tuzsuz yer fıstığı
150 g eritilmiş margarin
1 yumurta
Süslemek için:
100 g bitter çikolata
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin ve öğütülmüş yer fıstığını ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine eritilmiş margarin ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamuru tezgaha alıp merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın Yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Bisküvilerin yarılarına kadar çikolataya batırıp çıkarın ve tel ızgara üzerine sıralayın. Donuncaya kadar bekletip servis yapın.
|
Çikolatalı Bisküvi |
|
çömlek
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118116
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2016
1,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatice Ayaz
100 gram pudra şekeri
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında ve küp küp kesilmiş)
250 gram un
200 gram çikolata (süsleme için)
Tüm malzemeleri mutfak robotuna koyun ve aralıklı aralıklı çalıştırarak kırıntı şeklinde bir hamur elde edin. Tezgaha streç film yayın, içine hamuru uzunlamasına dökün ve silindir şeklinde sarın (aynen mozaik pastadaki gibi) ve 1 saat buzdolabında bekletin. Bekletip soğuttuğunuz hamurunuzu 1 cm genişliğinde dilimleyin ve tepsiye aralıklı dizin. 140 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
|
ÇİKOLATALI BİSKÜVİ |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74390
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2012
2,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta sarısı
1 çay kasığı vanilya
1/2 çay bardağı kakao
3,5 kahve fincanı margarin
1,5 çay bardağı pudra sekeri
Alabildiğince un
Süslemek için:
1 paket krem santi
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 su bardağı erimiş çikolata
Yumurta sarılarına, vanilyayı, kakoyu, erimiş margarini ve pudra şekerini ilave edip, karıştıralım.
Yeterince un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamuru oklava ile 1 cm. kalınlığında açıp, kalıplarla istediğimiz şekiller verelim.
Yağlanmış fırın tepsisine koyup, 180°C'li fırında pişirelim.
Çikolatayı benmari usulü eritelim.
Pişen bisküvileri soğuduktan sonra, çikolatayı bulayıp, üzerini krem şanti ile süsleyerek servis yapalım.
|
Çikolatalı Bisküvi |
|
börek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2011
Mesajlar: 41
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65987
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2011
2,528 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr. bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp iyice karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra düz bir zemine alıp silindir şekline getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yeniden tepsiye dizin ve 10 dakika daha pişirin.
|
Çikolatalı Bisküvi |
|
gümüş tas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2011
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65286
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,361 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Yarım paket rendelenmiş bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra düz bir zemine alıp silindir şekline getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yeniden tepsiye dizin ve 10 dakika daha pişirin.
|
Çikolatalı Bisküvi |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59112
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2011
2,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
325 g Un (6.1 /2 fincan)
275 g Sana (14 çorba kaşığı)
20 g Kakao (1 /2 fincan)
1 kahve kaşığı Vanilya tozu
2 tane yumurtanın sarısı
125 g Pudra Şekeri (5 fincan)
Genişçe bir tepsiye, birbirlerine karıştırdığınız 325 g un (6.1/2 fincan) ile 20 g kakao (1/2 fincan) karışımı eleyerek ilerde kullanmak üzere bir tarafa bırakınız.
Büyük bir kap içinde ılıkça bir yerde bırakılarak gevşetilmiş 275 g Sana (14 çorba kaşığı) bulunan bir tencereye 125 g pudra şekeri (5 fincan) eleyiniz ve yağın rengi açılıncaya kadar, tahta bir kaşıkla karıştırmak suretiyle birbirleriyle hâllediniz.
Sonra da bu mahlûta; 2 tane yumurtanın sarısını, 1 kahve kaşığı vanilya tozu ile eleyerek bir tarafa bırakmış olduğunuz un-kakao karışımını da ilâve ediniz ve karıştırmak suretiyle bir hamur yapınız.
Müteakiben, hazırlamış olduğunuz bu hamuru, sıkma enjektörüne koyarak fırın tepsisine bir parmak uzunluğunda, aralıklı çubuklar halinde sıkınız. (Sıkma enjektörü olmayanlar hamuru kaşık içinde de şekillendirebilirler.)
Tepsi hazırlanınca orta ısıdaki fırına sürünüz ve bir çeyrek saat kadar kızarttıktan sonra fırından çıkartınız, soğutunuz ve servis yapınız.
|
Çikolatalı Bisküviler |
|
Fiona
Yeni Üye
Kayıt: 08.04.2010
Mesajlar: 4 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc50131
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2010
2,859 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler (6 kişilik)
3 Çay Bardağı Un
1/2 Çay Bardağı Kakao
3.5 Kahve Fincanı Margarin
1.5 Çay Bardağı Pudra Şekeri
3 Yumurta Sarısı
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Su Bardağı Erimiş Çikolata
krem şanti (Süslemek için)
Un, kakao, varıilya ve pudra şekerini harmanlayın.
Ortasını havuz gibi açarak yumurta sarıları ve margairni ilave edip yoğururı. Hamuru yağlı kağıt veya alüıminyum folyoya sararak ılık ortamda 1 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlendirdiğiniz hamuru 1 cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekildeki kalıpla keserek yağlanrrıış fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp erimiş çikolataya batırarak soğumaya bırakın.
Kurabiyelerin üzerlerine ile ve krem şantiyle süsleyin.
ML® Kimyonlu Bisküvi (görsel)
|
ÇİKOLATALI BİSKÜVİ |
|
1969
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2009
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43134
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2009
2,749 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
60 gr. şekersiz çikolata
1/4 bardak tereyağı
3 adet çırpılmış yumurta
1 bardak toz şeker
1 bardak un
1 kahve kaşığı tuz
1 komposto kaşığı kabartma tozu
1/2 bardak süt
1 bardak kıyılmış ve fırında kızartılmış badem
Hazırlanışı:
Çikolatayı eritin ve tereyağın üstüne dökün. İyice karıştırın. Başka kapta çarptığınız yumurtalara şekeri katın. İyice çırpın. Çikolatalı tereyağı yumurtalı şekere katarak çarpın. Az miktarda un karıştırırı. Un, tuz, kabartma tozu karıştırın. Süt ve unu ağır ağır malzemeye katarken devamlı karıştırın. Küçük bir tepsiyi yağlayın ve karışımı içine dökün. Ağır fırında 20 dakika pişirin. 32 adet 2,5 x 10 santimlik parçalara kesin.
ML® Kimyonlu Bisküvi için tıklayın
|
Çikolatalı Bisküvi |
|
tango&deniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc21367
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2008
2,850 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. tereyağı,
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker,
2 adet yumurta,
2 çorba kaşığı süt,
rendelenmiş yarım limon kabuğu,
4 su bardağı un,
200 gr. ince kıyılmış ceviz,
üzerini süslemek için:
100 gr. bitter çikolata
Yumuşatılmış tereyağı derin bir kaba alın. Şekeri, yumurtayı, sütü ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Unu ilave edin. İnce kıyılmış cevizi katın. Hamuru iyice karıştırın.
Yoğurup rulo yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. 2 saat kadar buzdobında bekletin.
Buzdolabından aldığınız hamuru incecik dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın. Kızgın fırında pişirin. Fırından aldığınız bisküvileri soğumaya bırakın. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Bisküvilerin üzerine sürüp servis yapın.
ML® Cevizli Kare Bisküvi için tıklayın
|
Çikolatalı Bisküvi |
|
karamel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2008
Mesajlar: 59 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc20389
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2008
2,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket tereyağı
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Az tuz
Alabildiği kadar un
Yumuşak tereyağı, yumurta ve şeker iyice karıştırılır. Üzerine diğer malzemeler eklenir. Kulak memessi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur merdaneyle, kurşun kalem kalınlığında açılır. Bisküvi kalıbıyla ya da çay bardağı ağzıyla kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında çok açık pembe renkte pişirilir. Servis tabağına aktarılır. Çikolata Ben-Mari usulu eritlir. Krema pompasına doldurulur. İnce ağzı takılır. Bisküvilerin üzerine şekilli sıkılır. Sertleşince servise sunulur.
ML® Kaymaklı Bisküvi için tıklayın
|
Çikolatalı bisküvi |
|
Serpil Korcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19010
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2007
2,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
150 gram esmer şeker
1 adet yumurta
75, gram un
50 gram kek un
150 gram bitter çikolata
1 çay bardağı sıvıyağ
160 gram karamelli çikolata
1. Şeker ve sıvı yağ yumurta ile çırpılır.
2. Un ve kek un bir kapta harmanlanıp karışıma ilave edilir.
3. Bitter çikolata benmari usulü eritilip hamura eklenir.
4. Ceviz büyüklüğündeki bisküvilerin içine zar şeklinde kesilen karamelli çikolata konulur.
5. 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirilir.
ML® Kaşık Bisküvisi için tıklayın
|
Çikolatalı Bisküvi |
|
zBayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc11014
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007
2,978 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
100 gr. sütsüz çikolata
Yumurta, yumuşamış margarin, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırın. Yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Hamuru düz bir zeminde, yarım cm. kalınlığında açın. Bir rende veya şekilli bir aletle şekil verin. 5 cm. eninde, 15 cm. boyunda kesin.
Yağlanmış tepsiye dizin. 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş bisküvilerin üzerini çikolata ile süsleyin.
Çikolata donduktan sonra servis yapın.
|
|