Bisküvili kabuk için:
300 gr Oreo bisküvi
1/2 su bardağı margarin
Çikolatalı krem dolgu için:
4/5 su bardağı krema
200 gr bitter çikolata
1/4 su bardağı margarin
Süslemek için;
Yaklaşık 4 veya 5 adet ufalanmış Oreo bisküvi
1/2 su bardağı Damla çikolata
Tart kabuğunu yapmak için, bir mutfak robotu kullanarak Oreo bisküvilerini kırıntılar haline gelene dek karıştırın.
Eritilmiş margarini ekleyin ve iyice birleşene dek karıştırın.
Karışımı 4*14′lük tırtıklı dikdörtgen bir tart kabına aktarın (eğer altı çıkarılabilir bir kap olursa tartı çıkarması daha kolay olur) ve her tarafa eşit dağılacak şekilde üstüne bastırarak kaba oturtun.
Tartı, çikolatalı dolguyu hazırlayana kadar dondurun.
Orta boy bir tencerede kremayı kaynatın.
Ateşten alın, doğranmış çikolatayı ve margarini ekleyin ve 5 dakika dinlendirin. Sonra eriyene kadar karıştırın.
Karışımı Oreolu tartın üzerine dökün, ufalanmış Oreo ve damla çikolatalarla süsleyin.
En az 2 saat, tercihen gece boyu, buzdolabında soğumaya bırakın ve servis edin.
|