Çilekleri yıkayıp bir tabağa alın. Üzerine pudra şekerini koyup 10 dakika kadar bekletin. Bu arada çikolatayı eritip içine tereyağını ekleyin ve karıştırıp sos kıvamına getirin. Sosu servis yapacağınız kaplara bölüştürün. Üzerine doğranmış çilekleri koyun. Çırpılmış kremayla süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 09.07.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc95795
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2014
2,400 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007
Çilekleri yıkayınız.
Sularını süzdürerek kurumalarını sağlayınız.
Kuvertürü rendeleyiniz.
Rendelediğiniz çikolataları benmari usulüyle eritiniz.
Çilekleri erittiğiniz kuvertüre batırıp çıkartınız.
Yağlı kâğıt veya alüminyum folyo üzerine yerleştirerek donmalarını bekleyiniz.
Çilekleri tamamen kuvertüre batırabileceğiniz gibi, yarısını da batırabilirsiniz.
Çikolataya batırdığınız çilekleri tek başına servis edebileceğiniz gibi, pasta süslemelerinde de kullanabilirsiniz.
Not: Genellikle meyveli çikolatalar uzun süre saklanmazlar.
Kısa URL: https://ml.md/lc143392
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019
483 defa indirildi / yazdırıldı
20 adet iri çilek
1 paket siyah çikolata
Çilekleri yıkayın. Bir telin üzerinde sularının iyice süzülmesini bekleyin. Yapraklarını koparmayın.
Çikolatayı küçük kabın içine alıp benmari usulüyle eritin. Eriyen çikolatayı kenara alın. Hızlı hızlı 2-3 dakika karıştırın.
Çilekleri saplarından tutarak, dik vaziyette yarısına kadar sosa batırın. Tel süzgecin üstünde donmasını bekleyin. Tabağa sıralı şekilde dizin. Soğuk bir yerde muhafaza edin.
1 kilo temizlenmiş taze çilek
2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı (isteğe bağlı)
Yaklaşık 1+3/4 bardak çikolata
İnce öğütülmüş kurabiye parçaları
Fındık
Badem veya ceviz
Rendelenmiş hindistancevizi
Çileği yıkayın ve iyice kurulayın. Oda sıcaklığına gelene ve nemi gidene kadar kurumaya bırakın. (bu, çikolatanın çileklere yapışmasına yardımcı olacaktır) Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Çikolatayı ve hindistan cevizi yağını mikrodalgada 30 saniye boyunca sürekli karıştırarak eritin. Çilekleri tek tek hızlıca çikolataya bandırın ve dilediğiniz gibi süsleyip fırın tepsisine dizin. Çikolata sertleşip parlaklaşana kadar en az 30 dakika veya gece boyunca buzdolabında bekletin.
Beyaz Çikolata 50 Gram
Bitter Çikolata 100 Gram
Çilek 12 Adet
Çilekleri yıkayıp iyice kurulayın.
Eritilmiş çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine dizin.
Çikolatanın donması için 20 dakika bekleyin.
Beyaz çikolatayı da eritin ve yağlı kağıttan yapılmış küllahın içine doldurun.
Çikolatalı çileklerin üzerine beyaz çikolata ile yatay çizgiler yapın.
Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.