Milföyler yumuşayınca üzerine çikolata sürüp diğer parçayı da üzerine kapatalım, hafifçe bastıralım.
Uzun şeritler halinde kesiyoruz.
Şeritleri iki uzundan çekerek uzatıp buruyoruz.
Daha sonra dolayıp ucunu milföyün altına koyuyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Servis ederken üzerine pudra şekeri serpelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc68526
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2011
2,300 defa indirildi / yazdırıldı
5 milföy hamuru
200 gr bitter çikolata
Bir avuc fındık
3 çorba kaşığ şeker
Çikolatayı irice parçalar halinde kıyın. Kare şeklindeki milföy hamurlarının bir kenarına çikolata parcalarını koyarak rulo şeklinde sarın. Her bir ruloyu 1-1,5 santimlik halkalar oluşturacak tarzda kesin. Halkaları parmaklarınızla hafifçe yassılastırın. Derince bir kapta fındık ve şekeri karıştırın. Milfoy halkalarını bu karışıma güzelce bulayın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp 200 derecede 15-20 dakika fırınlayın.