|
Çikolatalı Çörek |
|
hit
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc124465
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2017
777 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr margarin
500 gr un
Yarım çay kaşığı tuz
3,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı aktif maya
2 yumurta
1 su bardağı ılık süt
3 kaşık krem çikolata (ruzika çikolatası)
Ilık sütün içine bir tatlı kaşığı şeker ve maya konularak karıştırılır ve 5 dk kabarması beklenir. Ayrı bir kaba undan 2 su bardağı konur ortası havuz gibi açılır. Yumurta, margarin, tuz eklenerek karıştırılır. Maya karışımı eklenir ve kalan un da yavaş yavaş eklenerek orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğrulup, bir saat ılık ortamda kabarması için dinlendirilir. Bir saat sonunda kabaran hamur biraz daha yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde 18 veya 20 beze yuvarlanır. Her beze çay tabağından biraz daha büyük olarak açılır. Dairenin yarısına bir miktar krem çikolata (ruzika çikolata) sürülür ve diğer kısım çikolatalı kısmın üzerine katlanarak yarın ay şekli elde edilir. Bu yarım ay bıçakla üç şerit halinde kesilir. Her şerit rulo yapılır ve üçlü olarak yağlanmış muffin tepsisinin gözlerine yerleştirilir. Tüm hamur bu şekilde hazırlanır ve 180 Cde yaklaşık 20-25 dk kabarıp üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilık servis yapılır.
|
Çikolatalı Çörekler |
|
Berrak Su
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2013
Mesajlar: 58 Şehir: Dubai |
Kısa URL: https://ml.md/lc91800
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2013
1,607 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
5 gram yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
200 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 limon suyu
Derin bir kapta ılık sütü ve mayayı karıştırın, bir miktar un serpin, kabarıncaya kadar bekletin. Şeker, tereyağı, tuz, mahlep ve un ekleyip birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp, üzeri kapalı olarak 30 dakika bekletin. Daha sonra hamurdan parçalar koparın, elinizle simit şekli verip, fırın tepsisine dizin. 10 dakika daha kabarması için bekleyin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. İsterseniz bol yağda da kızartabilirsiniz. Çıkınca üzerine eritilmiş çikolata gezdirin. Limonla pudra şekerini karıştırıp da üzerine sürebilirsiniz.
|
Çikolatalı Çörek |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66388
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2011
2,202 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı margarin
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı yaş maya
8 su bardağı un
İçi için:
1 adet yumurta
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Kaynamış sütün içine tozşeker, margarin ve tuz katıp karıştırın. Ilık suyun içinde mayayı ezin. Üzerine üç çorba kaşığı un katıp karıştırın ve ılık bir yerde 20 dakika bekletin. Sonra sütlü karışıma yedirin ve kalan unu koyarak iyice yoğurun, 15 dakika bekletin. Kabaran hamuru bir kez daha yoğurup ikiye ayırın. Elinizle hamuru daire biçiminde açın, 8 adet üçgen kesin. Üçgenlerin uzun kenarına bir parça çikolata koyup, rulo sarın ve yarım ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizip, 5 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, dövülmüş fındık serpin. Isıtılmış 170 derece fırında pişirin.
|
|