Kısa URL: https://ml.md/lc133018
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2018
708 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Yeterince un
Süslemek için:
Bitter çikolata
Derin bir kaba margarin ve şekeri alıp yoğurmaya başlıyoruz.
Diğer malzemeleri de sırasıyla kabımıza ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.
Hamur yumuşak kıvama gelince nişasta serperek merdane yardımıyla acıyoruz.
Bıçakla ince ve bir parmak uzunluğunda şeritler halinde kesiyoruz.
Tepsiye dizip önceden 180 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz.
Daha sonra uçlarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp servis tabağına alıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc113070
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2015
1,322 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr un
250 gr pudra şekeri
100 gr krema
100 gr tereyağı
200 gr hazır krem çikolata
Un, pudra şekeri, tereyağı, vanilya ve kremayı bir kabın içinde yoğurun. Hamura çubuk şekli verip fırın tepsisine dizin. 160 derecede pişirin. hazır krem çikolatayı benmari usulü eritin. pişirdiğiniz çubukları erimiş çikolataya batırıp servis yapın.