| 
 
 
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182052 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2025 
148 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 litre süt
 
400 gram tozşeker
 
14 gram yerli sahlep
 
Yarım kg damla çikolata
 
Yarım su bardağı çikolata kreması
 
 
Tozşeker ve sahlebi karıştırıp kenara alın
 
Sütü çelik bir tencereye alıp ağır ateşte yanan ocağa oturtun.
 
Sahlepli karışımı sürekli karıştırarak ve azar azar ekleyerek süte yedirin.
 
Boza kıvamına gelince damla çikolatadan yarım çay bardağını kenara ayırıp kalanı karışıma ekleyin.
 
Üzerine çikolata kremasını ilave edin.
 
10 dakika pişirip ocaktan alın.
 
Oda sıcaklığında her 10 dakikada bir tahta kaşıkla yukarıdan aşağıya doğru kaldırıp havalandırarak soğutun.
 
Uygun bir çelik kaba alın.
 
Üzerini streçleyip derin dondurucuya koyun.
 
Her saat başı karıştırarak 6 saat süreyle derin dondurucuda bekletin.
 
6 saatin sonunda dondurmayı derin dondurucudan çıkarıp ayırdığınız damla çikolataları ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.
 
Üzerini düzeltip yeniden dondurucuya koyun. 24 saat sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173562 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2023 
289 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı toz salep
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1/2 adet çubuk vanilya
 
2 kutu krema
 
3 adet yumurta sarısı
 
Yarım kase çikolata
 
 
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye ayırıyoruz. Süt, toz salep ve toz şekerin yarısını tencereye koyup vanilya çubuğunu atıyoruz. Karışımı tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. Koyulaşınca ocaktan alıp vanilya çubuğunu çıkarıyoruz. Kremayı çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurta sarılarını ve toz şekerin kalan kısmını, şeker ve yumurta sarıları iyice karışana dek çırpıyoruz. Karışım pürüzsüz bir kıvam alınca cam bir kaseye aktarıp, yumurta sarılarını benmari usulü pişiriyoruz. Toz şekerin tamamen erimesini sağlıyoruz. Ardından cam kaseyi soğuk su dolu bir kapta soğutuyoruz. Tencerede bekleyen sütlü karışımın içine yumurtalı karışımı ekliyoruz. Çikolataları rendeleyip ilave ediyoruz. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra bu karışımı çırptığımız kremanın içine yavaş yavaş yediriyoruz. Karışımı streç filme sardıktan sonra dondurucuda 8-10 saat bekletiyoruz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160065 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2021 
403 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr süt
 
Yarım su bardağı krema
 
200 gr toz şeker
 
1 tatlı kaşığı sahlep
 
2 yemek kaşığı kakao
 
 
Tüm malzemeleri bir tencerenin içinde karıştırın. 10 dakika malzemeleri tencerede bekletin, daha sonra ocağa alın. 10 dakika boyunca orta ateşte sürekli karıştırın, 10 dakika sonra sütün kıvamı koyulaşmaya başlayacak. Kıvamı koyulaşınca 5 dakika ocakta bekletin ki biraz soğuyup kıvamı daha da otursun.
 
Çikolatalı dondurmayı varsa çelik bir kaba koyun, yoksa herhangi bir kaba koyabilirsiniz. Dondurmayı buzdolabına koyduktan sonra her yarım saatte bir karıştırmalısınız, böylece dondurma buzlanmayacaktır. Yaklaşık 4-5 saat sonra, iyice sertleştiğinden emin olduktan sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
tıpatıp 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.02.2019 
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143401 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019 
758 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
240 gram süt
 
150 gram şeker
 
30 gram kakao
 
1 adet yumurta
 
450 gram krema
 
1 paket şekerli vanilin
 
 
Süt, kakao ve şekerli vanilini tencerede çırpma teliyle karıştırarak kaynatın. Yumurta ve şekeri bir kaba koyun; beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Sütlü karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın. Karışımı tekrar tencereye alın. Kısık ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırın. Karışımı muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alın.
 
Kremayı bir kaba koyup mikserle çırpın ve hazırladığınız kakaolu karışımı çırpma teliyle çırparak karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Haznesini buzlukta 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinenizi çalıştırın.
 
Soğuyan karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar, yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın. Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup -18 derecede muhafaza edin. Hazırladığınız karışımı 24 saat boyunca buzdolabında bekletiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97082 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2014 
1,845 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
4 adet yumurta
 
2 su bardağı süt
 
200 g pudra şeker (1.5 çay bardağı)
 
100 g çikolata
 
1 tutam toz tarçın
 
 
Pudra şekeriyle yumurtaları mikserle iyice çırpınız.
 
Karışıma soğuk sütünüzü ilave ediniz.
 
Tencereyi içi su dolu bir kaba oturtarak telle çırpmaya devam edip benmari usulü ısıtınız.
 
Kaynama ısısına geldiğinde tencereyi sudan çıkartınız.
 
Bir başka kapta 1 kahve fincanı ılık sütle çikolatayı karıştırınız ve benmari usulü eritiniz.
 
Tarçın serpiştirin ve kremalı karışımı ilave ediniz.
 
Telle savurarak soğutunuz.
 
Bir kaba koyup buzlukta bekletiniz.
 
2 saatte bir çıkartıp tahta kaşıkla karıştırınız.
 
Buzluğun derecesini düşürüp, kabı son defa buzluğa koyunuz.
 
İyice donduktan sonra çikolata sosu veya paçacıklarıyla servis yapınız.
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
Fahri Alem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2013 
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89025 
Gönderme Tarihi: 07.May.2013 
1,908 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram süt
 
140 gram toz şekeri
 
15 gram kakao
 
5 adet yumurta sarısı
 
 
Bir tencereye 5 yumurta sansı, 140 gram toz şekeri ve 15 gram kakao koyarak bunları beş dakika kadar telle dövmelidir.
 
Sonra şeker ve kakao ile dövülmüş olan bu yumurta sarısına, kaynamakta olan 500 gram sütü azar azar ilâve etmeli, bir taraftan da tele döverek sütü yumurtalara yedirmelidir.
 
Daha sonra, bunu ateşe oturtarak kakaolu süt, ancak kıvama gelinceye kadar bunu orta hararetteki ateşte telle vurarak pişirmeli, sonra da tencereyi ateşten alarak kremeyı savurmak suretiyle iyice soğutmalıdır.
 
Buzdolabına koyarak donmasını beklemeli ve servis yapmalıdır.
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
masalcı teyze 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.02.2011 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62720 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2011 
2,407 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram şeker
 
5 gram vanilya
 
5 adet yumurta sarısı
 
225 gram çikolata
 
1 litre süt
 
 
300 gram şeker, 5 yumurta sarısı ve 5 gram vanilyayı bir kaba koyup, yumurta teli ile iyice karıştırdıktan sonra 1 litre sütü ilâve edip, ateşe koyunuz. Bu arada yumurta teli ile sür'atle çarpmaya devam ediniz ve kaynamak üzere iken ateşten alıp, 50 gram su ekleyiniz. Diğer bir kapta 225 gram çikolatayı eritip, yukarıdaki kremaya katınız. Soğuduktan sonra buzluğa koyunuz.
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
fıstık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.11.2009 
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43873 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2009 
2,474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. süt
 
1 Su bardağı toz şeker
 
1 Yumurta sarısı
 
1 Tatlı kaşığı salep
 
1 Çorba kaşığı kakao
 
1 Küçük çikolata
 
 
Sütle şekeri kaynatınız.
 
Salep un kakao ve yumurta sarısını biraz sütle ezerek kaynayan süte ilave ediniz.
 
Devamlı karıştırarak 10 dakika kaynatınız ve ateşten indiriniz.
 
Karıştırarak soğutunuz.
 
Soğuduktan sonra içine çikolata rendeleyiniz.
 
Derin çinko kâse içinde buzdolabının buzluğuna koyunuz. Dolabın soğutucusunu yükseltiniz.
 
Arada bir tahta kaşıkla çarparak ve kabartarak karıştırınız.
 
Ağıza buz taneleri gelmemesi için kabın etrafında buz tutmaya başlıyan dondurmayı sıyırarak yumuşatınız.
 
Bu işlemi saatte 4-5 kere yapınız ve donmaya bırakınız.
 
Donunca ikram ediniz.
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
ömür 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.09.2009 
Mesajlar: 16 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40435 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2009 
2,367 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak süt
 
4 tane yumurta
 
100 gr çikolata
 
200 gr pudra şekeri
 
2 tane karanfil
 
1 tutam tarçın
 
 
Pudra şekeri ve yumurtalar karıştırıcıda on dakika kadar çırpılır. Bundan sonra süt ilâve edilir ve bir dakika daha karıştırılır. Bu karışım porselen bir kaba aktarılarak, benmari usulü ile ve karıştırılarak kaynama noktasına kadar ısıtılır. Kaynamamasına dikkat edilerek ateşten alınan krema telle savrularak soğutulur. Başka bir kaba rendelenmiş çikolata da kremaya katılıp iyice karıştırılır. Soğuduktan sonra dondurulacağı kaba koyulur ve orta dereceli soğukluktaki buzdolabının buzluğuna koyulur. Her iki saatte bir karıştırılarak, dondurma kıvamına gelmesi beklenir. Kıvamını bulduktan sonra servis yapılır.
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
taş bebek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.05.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36286 
Gönderme Tarihi: 08.May.2009 
2,592 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik
 
4 yumurta
 
2 su bardağı süt
 
200 gram pudra şekeri
 
100 gram çikolata
 
1 tutam toz tarçın
 
 
Pudra şekeriyle yumurtaları mikserle çırpın. İçine sütü katın. Telle çırpmaya devam ederek benmari usulü ısıtın. Kaynama ısısına geldiğinde sudan çıkarın. Bir başka kapta 1 kahve fincanı ılık sütle çikolatayı karıştırın. Benmari usulü eritin. Tarçın serpiştirin. Kremalı karışımı katın. Telle savurarak soğutun. Bir kaba koyup, buzluğa kaldırın. İki saat sonra çıkarıp, tahta kaşıkla karıştırın. Bu işleme dondurma kaülaşana dek devam edin. Buzluğun ısısını düşürüp, kabı son defa buzluğa koyun.
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
yıldız tozu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2008 
Mesajlar: 25 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27026 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2008 
2,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo süt
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çorba kaşığı kakao
 
2 çubuk sütsüz çikolata
 
200 gram toz şeker
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı salep
 
 
Sütle seker kaynatılır. Salep ve un elenerek ilâve edilir. Devamlı karıştırmalıdır, Çarpılan yumurta sarısı ve kakao biraz sütle ezilerek kaynayan süte ilâve edilir ve koyulaşmcaya kadar telle karıştırılarak kaynatılır. Ateşten indirilir, kaymak tutmaması için orada karıştırılarak soğutulur. Çikolata rendelenip veya bıçakla çentilir, soğuyan süte karıştırılır iyice soğuyunca derin çinko kâselere dökülüp buzdolabının buzluğuna konur, bir saat arayla tahta bir kaşıkla çarpılarak karıştırıp yumuşatılır. Saatte bir bu işi 3-4 defa yapmak lâzımdır.
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
müveddet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2007 
Mesajlar: 57 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20003 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2007 
2,629 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yumurta sarısı
 
2 bardak toz şeker
 
3 bardak süt
 
100 gr. eritilmiş çikolata
 
1 çubuk vanilya
 
 
Sütü bir tencereye koyarak içine çubuk vanilyayı atın ve yavaş yavaş kaynatın.
 
Ateşten indirdikten sonra üstünü kapatarak bir süre dinlenmeye bırakın.
 
Diğer tarafta yumurta sarılarını, tozşeker ile iyice köpü-rünceye dek çırpın ve daha önce içinden vanilyalı çubuğu çıkarttığınız süte yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak katın.
 
Rendelenmiş çikolatayı benmari yöntemiyle (sahanı sıcak suya koyarak) kısık ateşte eritinve erime anında da içine yavaş yavaş süt katın (2-3 tatlı kaşığı kadar).
 
Daha sonra erimiş çikolatayı süt-yumurta-şeker eriyiğine ekleyip, devamlı karıştırarak ve kaynamamasına dikkat ederek, krema, kaşığa sarılmaya başlayıncaya dek hafif ateşte pişirin.
 
Ateşten indirdikten sonra soğumaya bırakın ve üstünün kaymak bağlamaması için ara ara karıştırın.
 
Soğuduktan sonra da ya dondurmahğa ya da alüminyum herhangi bir kalıba doldurarak donması için soğutucunuzun buzluğuna yerleştirin.
 
Eğer dondurmalık değil de herhangi bir kalıp kullanıyorsanız, dondurma, yanlarından donmaya başladığı anda tahta bir spatula ile hafifçe zaman zaman karıştırılarak dondurulur.
 
Dondurmanız, soğutucunuzun soğutma gücüne göre en az 1 saat, en fazla 5 saat sonra hazır olacak.
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
maystro 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19946 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2007 
2,331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
250 gr. şeker
 
5 yumurta sarısı
 
100 gr. çikolata
 
1 çorba kaşığı un
 
Vanilya
 
 
Bir tencereye 5 yumurta sarısını, unu, şekeri koyup kaynar 1 lt. sütü yavaş yavaş koyarak gereçleri eziniz.
 
Tencereyi ateşe koyup bir taşım kaynatıp ateşten alınız (fazla kaynarsa süt kesilir).
 
Savurarak hafif ılık hale getiriniz.
 
Çikolataları rendenin iri gözünden geçirip ılık dondurmaya koyup bir iki defa karıştırıp dondurmanın renginin kahverengi olmasını temin ediniz.
 
İstediğiniz renge gelince fazla karıştırmayınız (Çikolataların bir kısmı erimeden kalması dondurmaya ayn bir güzellik verir).
 
Buz kalıplarına koyup buzdolabında karıştırarak dondurunuz.
 
İstediğiniz donma derecesine gelince takdin ediniz.
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10864 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007 
2,646 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. çikolata 
 
4 tane yumurta 
 
2 bardak süt
 
200 gr. pudra şekeri 
 
2 tane karanfil 
 
1 tutam tarçın
 
 
Pudra şekeri ve yumurtalar karıştırılınca bir dakika kadar çırpılır. Bundan sonra süt ilave edilir ve bir dakika daha karıştırılır. Bu karışım porselen bir kaba aktarılarak, benmari (porselen kap, ateşte kaynamakta olan bir tencere su içerisine oturtulur) usulü ile ve karıştırılarak kaynama noktasına kadar ısıtılır. Kaynamamasma dikkat edilerek ateşten alınan krema telle savrularak soğutulur. Başka bir kaba rendelenmiş çikolata, bir kahve fincanı ılık süt, tarçın ve karanfiller atılır. Kaptaki karışım benmari usulü ile kaynatılır. Bundan sonra karanfiller alınır, çikolata da kremaya katılıp iyice karıştırılır. Soğuduktan sonra dondurulacağı kaba katılır ve orta dereceli soğukluktaki buzdolabının buzluğuna konulur. Her iki saatte bir karıştırılarak, dondurma kıvamına gelmesi beklenir. Kıvamını bulduktan sonra servis yapılır.
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10754 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007 
2,366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yumurta
 
2,5 m bardağı süt
 
1 su bardağı pudraşekeri
 
100 gr çikolata
 
1 tutam toz tarçın
 
2 tane karanfil
 
 
Krema hazırlanır. Bir kaba rendelenmiş çikolata ve 1 kahve fincanı ılık süt konur. Tarçın serpilip 2 tane karanfil de katıldıktan sonra benmari usulüyle ısıtılır. Karanfiller çıkarılır. Çikolata kremaya katılır, iyice karıştırılır. Soğuyunca bir kaba konup orta soğukluktaki buzdolabının buzluğuna kaldırılır. 2 saatte bir çıkarılıp karıştırılır ve dondurma kıvamına getirilir. Buzdolabının ayan en son dereceye yükseltilir. Son defa 1 saatliğine buzluğa kaldırılır. Bu sürenin sonunda, dondurma kadehlerinde servis yapılır.
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4675 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2006 
2,742 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 bardak süt
 
1 bardak tepeleme+ 1 yemek kasigi toz seker
 
100 gr aci çikolata veya 3 yemek kasigi kakao
 
4 yumurta sarisi
 
1/2 paket vanilya
 
 
Bir tencerede rendelenmis çikolata veya kakao, seker ve yumurta sarilarini koyup telle karistirin.
 
Sicak sütü azar azar katip yedirin. Ates üzerinde karistirarak bir iki tasim kaynatin.
 
Atesten indirin ve savurarak sogutun. Buzdolabi veya dondurma makinasinda dondurun.
  
 | 
Çikolatalı Dondurma | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1599 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2006 
2,825 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1- 5 su bardağı şeker
 
3 yumurta
 
1 çorba kaşığı nişasta 
 
1- 2 çorba kaşığı kakao 
 
Limon kabuğu rendesi
 
1 paket vanilya
 
1 dilim sütsüz çikolata (50 gr.)
 
 
Bakır bir tencerede şeker, yumurta, nişasta, kakao, limon kabuğu rendesi karıştırılır.
 
Kaynar süt yavaş yavaş ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Çok kaynatılmaz kesilir.)
 
Karıştırarak soğutulur. Vanilya ve rendelenmiş çikolata konur. 10 dakika kadar çarpılır.
 
Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur. Ara sıra karıştırılır. (Buz dolabını en soğukta çalıştırmak gerekir.)
  
 | 
 
 
 
 
 
 |