|
|
Çikolatalı Elma Topları |
|
Şule'nin Şarkısı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc59951
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2011
5,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
1 paket çikolata
3 adet elma
2-3 paket bebe bisküvisi
1 adet limon kabuğu rendesi
fındık veya ceviz
Üzeri için:
hindistancevizi
toz yeşil fıstık
Elmaların kabuklarını soyup, rendeliyoruz. Geniş bir kaba alıp, üzerine fındık veya cevizi, limon kabuğu rendesini döküp karıştırıyoruz. Rondodan geçirip parçaladığımız bisküvileri de ilave ederek karıştırıyoruz. Bisküvileri yavaş yavaş döküyoruz. Karışım yuvarlanacak bir katılığa geldiği zaman, istediğimiz kıvamı yakalamış oluyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp, iki avuç arasında yuvarlayıp, istediğimiz güzel bir servis tabağına diziyoruz. Hazır olarak aldığınız çikolata sosunu üzerindeki ölçülere uygun şekilde hazırlayıp pişirdikten sonra soğutup, topların üzerine döküyoruz. Toplarımızı buzdolabına koyup, yaklaşık 4-5 saat bekletip, soğuduktan sonra çıkarıp, üzerine hindistancevizi, yeşil fıstık döküp servis yapıyoruz.
|
ÇİKOLATALI ELMA TOPLARI |
|
Sezen
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bayburt |
Kısa URL: https://ml.md/lc45833
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2010
2,438 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 adet elma
1 paket pötibör bisküvi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine:
100 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı yeşil fıstık
1 çay bardağı hindistancevizi
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri rondodan geçirip parçalatıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup rendenin büyük yerinden rendeliyoruz. Hiç bekletmeden hemen üzerine pudra şekerini, tarçını, çekilmiş cevizi koyup elimizle karıştırıyoruz. Üzerine bisküvi ilave ederek hamur kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Ne kadar katı olursa o kadar iyidir. Fındıktan biraz büyük veya ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, iki avuç içinde yuvarlayıp, tabağa koyup bir saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Sonra bir kasenin içine bitter çikolatayı koyup, kaseyi de içinde su olan bir tavaya yerleştirip kaynatıyoruz. Kasenin içine su kaçmaması gerekiyor. Çikolata eriyince kaseyi sudan alıp, içine elmalı toplardan birer birer koyup, çatal yardımıyla yuvarlayıp, yine çatalla fazla olan çikolataları üzerinden akıttıktan sonra, buradan hemen fıstık dolu kaseye alıp, içinde yuvarlayıp her tarafını kaplıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. İsterseniz hindistancevizi içinde de yuvarlayıp, rengarenk toplar elde edebilirsiniz. Çocuklarınıza ve gelen dostlarınıza sunabileceğiniz güzel bir ikram.
|
|
ÇİKOLATALI ELMA TOPLARI Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|