60 gram çikolata
2 adet elma
50 gram (1 su bardağından fazla) soyulmuş badem
3 yumurta
75 gram (5 çorba kaşığı) tozşeker
4 çorba kaşığı un
Tereyağı ya da margarin
Bir tutam toz tarçın
Pudra şekeri
1 Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Bir kapta, tozşekerle yumurta sarılarını, krema haline gelinceye kadar çırpın. Açık renk ve köpüklü bir karışım elde edince, 4 çorbakaşığı unu ekleyin. Ancak topaklanmasını önlemek için unu, süzgeçten geçirerek azar azar katmalısınız.
2 Çikolatayı rendeleyin, kıyılmış badem ve toz tarçınla birlikte yumurta sarılarına ekleyin.
3 Elmaları yıkayıp soyduktan sonra ikiye ayırın. Çekirdek kısmını temizleyip dilimledikten sonra karışıma ekleyin.
4 Ayırdığınız yumurtaların akını, katı bir kar halini alıncaya kadar çırpın. Bunu, hazırlanmış karışıma ekleyin. Bir yandan da aşağıdan yukarıya doğru karıştırmaksınız.
5 Karışımı, yağlanıp unlanmış 26 cm. çapındaki bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40 ya da 45 dakika bekletin. Turtayı fırından alıp soğumaya bırakın. Sonra kalıptan çıkarın ve pudra şekerini üstüne serpip dilerseniz ılık olarak servis yapın.
|