|
Çikolatalı Fındıklı Kurabiye |
|
M.Güneş
Aşçı
Kayıt: 21.11.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc103147
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2014
1,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket bitter çikolata
100 gr. tereyağı
250 gr. ince çekilmiş fındık
1 su bardağı pudra şekeri
Çikolatayı rendeleyin. Tereyağı ve pudraşekerini mikserle çırpın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyip yoğurun. Elinizi ıslatıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.09.2021
|
Çikolatalı ve Fındıklı Kurabiye |
|
pervane
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc135470
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2018
1,342 defa indirildi / yazdırıldı
|
225 g kahverengi şeker
100 g pudra şekeri
175 g tereyağı, eritilmiş
2 çay kaşığı vanilya özütü
1 yumurta ve 1 yumurta sarısı
250 g un
100 g sütlü damla çikolata
50 g fındık, doğranmış
100 g sütlü çikolata, kırılmış
Fırını 160 ° C'ye kadar ısıtın.
2 fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
İki ayrı şekeri, tereyağı ve vanilyayı birlikte iyice çırpın, sonra da yumurta ve yumurta sarısıyla çırpın, ardından un, çikolata parçacıkları ve fındığı ekleyin.
Hazırlanan tepsilerin üzerine karışımı yemek kaşığı ile dökün, yayılacak kadar aralık bırakın.
Kurabiyeleri 15 dakika boyunca veya rengi kahverengiye dönene kadar pişirin. Tel rafa aktarın ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı bir mikrodalgada veya benmari ile eritin, sonra her bisküvinin alt tarafını daldırın ve yağlı kağıt üzerine bırakın.
|
|