25 gr margarin
1 su bardagı süt
3 adet yumurta
4 çorba kaşıgı şeker
2 çorba kaşıgı kakao
2 paket kakaolu bisküvi
1 çay bardagı dövülmüş fındık
1 adet portakal kabugu rendesi
2 paket vanilya
1 adet yumurta
2 çorba kaşıgı kakao
2 çorba kaşıgı şeker
3 çorba kaşıgı süt
1 adet kivi
2 paket krem şantiyi, 1 su bardağı süt ile koyulaşana kadar çırpalım.
Ayrı bir kapta yumurtaları, şeker ve margarini kakaoyla birlikte çırpalım. Daha sonra krem şantiyi de ekleyerek tekrar karıştıralım.
Bisküvileri kırarak karışıma ekleyelim. Son olarak iri dövülmüş fındıkları arzuya göre portakal kabuğu rendesini ve vanilyaları ekleyelim.
Yuvarlak çukur bir kasenin içine jelatin veya alüminyum folyo sererek, onun içine bisküvi karışımı dökelim.
Naylonun dışa sarkan kenarlarını parfenin üzerine çevirelim. Buzlukta birkaç saat bekletin.
Sos için bir yumurta, şeker, kako ve sütü çırpalım.
Parfeyi buzluktan çıkardıktan sonra üzerine hazırladığımız sosu dökelim, kivi ile süslüyelim.
|