https://www.sabah.com.tr
5 yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
1/2 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı limonlu su
Çikolata sosu:
200 gr. bitter çikolata
50 gr. margarin
5 çorba kaşığı krema
Kreması için:
1,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un (tepeleme)
1/2 çay bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
3/4 su bardağı portakal suyu ( pastayı ıslatmak için hazır veya taze portakal suyu)
50 gr. damla çikolata
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. 1/4 limon suyunun üzerine su ekleyip suyu bir çay bardağına tamamlayalım. Limonlu suyu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini, elenmiş unu çırpma kabına alıp mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla portakal suyu ile ıslatalım. Tencereye unu, şekeri, sütü ve limon kabuğu rendesini alıp karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutarak mikserde yarım dk. çırpalım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının üzerine damla çikolata serpip üst parçasını oturtalım. Madeni bir kabın içine rendelenmiş çikolatayı ve margarini ekleyip kabı içi su dolu başka bir tencereye oturtup kaynayan suyun sıcaklığı ile çikolatayı benmari usulü eritelim. Eriyen çikolatayı ateşten alıp krema ekleyerek karıştıralım. Pastanın üzerini ve yanlarını çikolata sosuyla kaplayıp üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
|