|
Çikolatalı Hamurlar |
|
Ceren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc75992
Gönderme Tarihi: 24.May.2012
1,768 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
2 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
200 gram şeker
2 çorba kaşığı kıyılmış fındık
100 gram çikolata
Yoğurma kabının içine tereyağını ve unu kum gibi olana dek karıştırın. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve şekeri ekleyip hamur haline getirmeye çalışın. Son olarak da üzerine yumurta sarısını ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru açıp yuvarlak şekilde kesin. Çilekleri de küp şeklinde doğrayın, fındık ve kıyılmış çikolatayla karıştırıp hamurun ortasına paylaştırın. Hamuru bu ortadaki çilekli karışımın üzerine doğru katlayıp birleştirin. Fırın tepsisine dizip 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Daha sonra üzerine eritilmiş çikolata ile şeritler yapıp ikram edin. Dondurmayla da muhteşem bir sunum oluyor.
|
Çikolatalı Hamurlar |
|
sevginur
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc88301
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2013
1,585 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
5 gram yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
İçi için:
1 çay bardağı toz ceviz
3 çorba tereyağı
200 gram bitter çikolata
Derin bir kapta ılık sütü ve mayayı karıştırın, bir tutam un serpin ve kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Üzerine şeker, yumurta, tereyağı, mahlep ve unun tamamını ekleyip birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerine hafif nemli bir bez örtüp kabarması için 30 dakika bekletin. Daha sonra hamurdan 3 beze yapıp her birini ince bir şekilde açın. Erimiş tereyağı ve çikolatayı karıştırın, içine toz cevizi ekleyin. Bu karışımdan yufkaların üzerine bolca sürün. Üçgenler halinde kesip, rulo yapın, fırın tepsisine dizin. İsterseniz yumurta sarısı de sürebilirsiniz üzerine. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca çayın yanında ikram edin.
|
|