Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Limonlu Kek Tarifleri > Çikolatalı Islak Kek (11 adet - 190,507 defa bakıldı)

Çikolatalı Islak Kek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Bademli Kek Tarifleri
Browni Tarifleri
Cevizli Kek Tarifleri
Cheesecake Tarifleri
Çaylı Kek Tarifleri
Çikolatalı Kek Tarifleri
Çilekli Kek Tarifleri
Elmalı Kek Tarifleri
Erikli Kek Tarifleri
Fındıklı Kek Tarifleri
Fıstıklı Kek Tarifleri
Fincan Keki Tarifleri
Havuclu Kek Tarifleri
Hindistancevizli Kek Tarifleri
Hurmalı Kek Tarifleri
Islak Kek Tarifleri
Kağıtta Kek Tarifleri
Kahveli Kek Tarifleri
Kakaolu Kek Tarifleri
Kayısılı Kek Tarifleri
Kremalı Kek Tarifleri
Kirazlı Kek Tarifleri
Kivili Kek Tarifleri
Kup Kek Tarifleri
Limonlu Kek Tarifleri
Meyveli Kek Tarifleri
Muffin Tarifleri
Muzlu Kek Tarifleri
Pankek Tarifleri
Patatesli Kek Tarifleri
Peynirli Kek Tarifleri
Portakallı Kek Tarifleri
Soslu Kek Tarifleri
Sünger Kek Tarifleri
Şeftalili Kek Tarifleri
Tava Kek Tarifleri
Top Kek Tarifleri
Tuzlu Kek Tarifleri
Unsuz Kek Tarifleri
Üzümlü Kek Tarifleri
Vişneli Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çikolatalı Islak Kek

ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc156474
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
711 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
200 gram sütlü veya bitter çikolata
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Süslemek için:
Hindistancevizi

4 yumurta ve 2 su bardağı toz şeker mikser yardımı ile iyice çırpılır.
Daha sonra içine süt sıvı yağ Kakao ve vanilya ilave edilir ve karıştırılır.
Bu karışımdan 1 su bardağı kadarı ayrılır.
Artakalan karışımın içine un ve kabartma tozu konup karıştırılır.
Elde edilen kek hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltılıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Ayrılan bir su bardağı kakaolu karışıma, benmari usulü eritilmiş çikolata eklenerek mikserde karıştırılır.
Kek fırından alındıktan sonra üzerine ayrılan kakaolu - çikolatalı karışımı dökülür.
Hindistancevizi ile süslenir ve servis yapılır.



Çikolatalı Islak Kek

imsak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc156333
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
322 defa indirildi / yazdırıldı




5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
Üzeri için:
Hindistancevizi

Yumurtanın sarısı ile beyazını ayrı kaplara alın. Derin bir kapta yumurta sarısı ile şekeri çırpın. Beyazını ayrı bir kapta köpürene kadar çırpın. Yumurta sarısı ile şekeri karıştırdığınız kaba sıvı yağ, süt ile elekten geçirdiğiniz un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Tüm malzemelerin karıştığından emin olun. En son köpürttüğünüz yumurta beyazını da ekleyip spatula yardımı ile keki karıştırın. Yağlanmış borcama keki dökün ve 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kürdan ile kontrol ederek piştiğinden emin olun. Kekiniz pişerken sosunu hazırlayabilirsiniz. Çikolatayı bir kaseye kırın, kaseyi de sıcak su dolu bir kapa oturtun. Çikolata eriyince içine tereyağını da koyup erimesini bekleyin. Ayrı bir kapta süt, şeker ve kakaoyu çırpın. Erimiş çikolatalı karışımı da ekleyip mikserle çekin. Pişen kekiniz ılıdıktan sonra üzerinde kürdanla delikler açın ve sosunuzu üzerine dökün. Kek, tüm sosu çekmeli. Sos çekildikten sonra üzerine hindistancevizi dökerek ister kare isterseniz de baklava dilimi şeklinde keserek servis edebilirsiniz.



Çikolatalı Islak Kek

volkan iplikçi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.05.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc150856
Gönderme Tarihi: 29.May.2020
445 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

4 yumurta
1.5 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
80 g bitter çikolata
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
1 çay bardağı krema
10-12 adet kestane şekeri

Üzeri için tüm malzemeyi mikserle çırpın. Yoğun bir kıvam elde edince sıkma torbasına aktarın. Daha sonra kullanmak üzere buzdolabına kaldırın. Yumurtaları, pudra şekerini, kakaoyu, sütü ve sıvı yağı bir kapta karıştırın. Karışımdan 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalan karışıma unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış, dikdörtgen bir kalıba dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Keki fırından alın. Uzun bir şiş yardımıyla kekin üzerini, şişler kalıbın tabanına değmeyecek şekilde 7-8 yerinden delin. Ayırdığınız sulu karışımı kek soğumadan üzerine döküp tekrar fırına verin. 5 dakika sonra fırından alın. Keki soğumaya bırakın. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Oda ısısında soğumaya başlayınca kekin üzerine dökün. 1 saat beklettikten sonra üzerine önceden hazırladığınız kremalı krem şantiyi yayın, kestane şekerleri ile süsleyip servis yapın.



Çikolatalı Islak Kek

parol
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 08.06.2017
Mesajlar: 19
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc125925
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2017
1,077 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
100 gr bitter çikolata

Yumurtaları, şekeri, kakaoyu, sütü ve ayçiçeği yağını bir kapta karıştırın. Karışımdan bir su bardağı kadar ayırın. Kalan karışıma 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük hızda mikserle çırpın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlayıp, unladığınız borcama aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine ayırdığınız sütlü kakaolu karışımı dökün. Keki tekrar fırına alıp, fırının ısısıyla 5-6 dakika sütlü kakaolu karışımı çekmesini sağlayın. Üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı döküp dilimleyin. Servis yapın.


Çikolatalı Islak Kek

pasta
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 07.06.2017
Mesajlar: 19
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc125914
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2017
897 defa indirildi / yazdırıldı




3 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
45 gr margarin
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane
Süslemek için:
Pudraşeker
Gümüş renkli şekerlemeler

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Margarin, süt, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte karıştırarak ısıtın. Bu karışımın bir çay bardağı kadarını bir kenara ayırın. Kalan kısmına yumurta sarıları, un, vanilya, kabartma tozu ve naneyi ilave edip karıştırın. Çırptığınız yumurta aklarını hazırladığınız hamura azar azar ve fazla karıştırmadan ekleyin. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu ekleyin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Keki fırının içinde 10 dakika bekletin. 1 çay bardağı kakaolu sıvı karışımı kek üzerine gezdirerek dökün. Ve son olarak kekin üzerini gümüş renkli şekerlemelerle süsleyerek pudraşekeri serpip ıslak kek tepsiye alınır.



Çikolatalı Islak Kek

stero
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2015
Mesajlar: 40
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc113771
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2015
1,486 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu

Yumurta aklarını kar haline getirin. Tereyağı, süt, toz şeker ve kakaoyu bir taşım kaynatıp altını kapatın. Bir çay bardağını ayırın. Kalan kısmına yumurta sarısı, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Akları katıp tahta bir kaşıkla söndürmeden karıştırın. Hamuru, yağlanıp unlanmış kalıba dökün. 150 derece fırında 30 dakika pişirin. 10 dakika sonra ayırdığınız sosu üzerine dökün.



Çikolatalı Islak Kek

Beki
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2014
Mesajlar: 30
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc101215
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2014
1,720 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
200 gram bitter çikolata
1 adet muz
1 çay bardağı ceviz
3 çorba kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
4 çorba kaşığı kayısı reçeli
1 çay bardağı süt
100 gram erimiş çikolata
2 çorba kaşığı erimiş tereyağı

Eritilmiş yağı, yumurtayı ve şekeri 3 dakika çırpın. İçine kabartma tozunu, unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sıvı yağı ve 1 su bardağı sütü de ekleyip karıştırın. İçine kakao, rendelenmiş çikolata ve muzu ilave edip karıştırın. Daha sonra bu kek harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltın ve175 derecedeki fırında 45 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız kekin soğumasını bekleyin. Reçeli kekin üzerine sürün ve süt, erimiş yağ ve çikolatayı bir kabın içinde sos kıvamına getirin ve servis yaparken kekin üzerine döküp ikram edin.



Çikolatalı Islak Kek

Elvan Şahin
Yamak
Yamak

Kayıt: 19.07.2014
Mesajlar: 9
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc100029
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2014
1,764 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı su
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
100 gram erimiş bitter çikolata
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı fındık

Öncelikle süt, erimiş çikolata, kakao, sıvı yağ ve şekeri iyice çırpın. Bu karışımdan bir bardak ayırın. Kalanının içine yumurta ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine bir bardak suyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip güzelce boza kıvamına getirip dikdörtgen kalıbın içine dökün. 180 derecede 35 dakika kadar pişirip çıkartın. Çıkan keki dilimleyip üzerine ayırdığınız sıvı karışımı döküp çektirin. Fındıkları serpip ikram edin.



ÇİKOLATALI ISLAK KEK

Özzlem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2012
Mesajlar: 72
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc76756
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2012
3,050 defa indirildi / yazdırıldı




Oktay Usta

4 Adet yumurta
2 Su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Karıştırma kabına yumurtayı, toz şekeri koyup mikserle çırpıyoruz. Yaklaşık 4 dakika boyunca karışım köpürene kadar karıştırıyoruz. Üzerine sıvı yağı, sütü, kakaoyu koyup çırpma teliyle veya mikserle karıştırıyoruz. Kakao içinde tam dağılınca bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırıyoruz. Geriye kalan karışımın üzerine tel süzgeç yardımıyla unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz. Kıvamı ne çok koyu ne çok sıvı olacak. Buradan yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküyoruz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 veya 40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca 5 dakika dinlendiriyoruz. Keki kalıbından çıkarmadan sosu üzerine döküp, kek sosu çektikten sonra ters çevirip keki çıkartıyoruz. Dilim dilim keserek servis yapıyoruz. Üzerine hindistancevizi serpebilirsiniz.


Çikolatalı Islak Kek

Şenol71
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2010
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc75514
Gönderme Tarihi: 05.May.2012
1,895 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı rendelenmiş acı çikolata
2 yemek kaşığı yumuşak Margarin
1 un
5 su bardağı toz şeker
1 fincan kabartma tozu
1/2 Çay bardağı vanilya
1/2 çay bardağı yumurta
2 adet tuz
Harcı İçin:
1 tutam tozşeker
1 fincan margarin
1 yemek kaşığı süt
1 fincan Vanilya
1/2 çay kaşığı yumurta sarısı
2 adet Hindistancevizi
5 fincan doğranmış fındık

Hamur için çikolata ve margarin bir kaba konur kısık ateşte karıştırılarak eritilir. İçine un, şeker, kabartma tozu, vanilya, tuz ve yumurtaları da katılıp karıştırılır, bu karışım kek kalıbına yayılır orta sıcaklıktaki fırında 20-25 dakika pişirilir, bu arada harç için şeker, oda sıcaklığında yumuşamış margarin, süt , vanilya, yumurta sarıları, hindistancevizi ve fındıklar karıştırılıp çırpılır, pişen kekin üzerine dökülerek servis edilir.


Çikolatalı Islak Kek

dila
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc29867
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2008
9,685 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
3 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 'er paket vanilya ve kabartma tozu
Süslemek için:
40 gr. bitter çikolata
8-10 adet siyah üzüm tanesi
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
1 çorba kaşığı pudraşekeri

Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın ve kenara alın. Bir tencereye margarin, süt, tozşeker ve kakaoyu koyup ocağa alın. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Bu karışımdan 1 çay bardağını kenara ayırın. Kalan kısmına yumurta sarısı, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını söndürmeden, tahta bir kaşıkla alttan yukarı doğru alarak hamura ilave edin. Hazırladığınız hamuru, yağlayıp unladığınız yuvarlak bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin. 10 dakika bekletip ayırdığınız sıvı karışımı üzerine dökün. Çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıda ince bir tabaka halinde yayın. Soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Üzümleri pudraşekerine bulayın. Keki çikolata parçaları, üzüm ve kıyılmış badem ile süsleyerek servis yapın.

Not: Kekin hamurunu hazırlarken, içine 4-5 çorba kaşığı kıyılmış badem ekleyebilirsiniz. Daha yumuşak bir kek hazırlamak isterseniz, üzerine döktüğünüz 1 çay bardağı kremayı arzunuza göre çoğaltabilirsiniz.


ML® Islak Kek için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.10.2021






Çikolatalı Islak Kek Tarifleri Limonlu Kek Tarifleri



(11 adet Çikolatalı Islak Kek 190,507 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort