250 gr çikolata
200 gr margarin
100 gr badem unu
180 gr pudra şekeri
70 gr un
60 gr mısır nişastası
6 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kahve
1 tutam tuz
350 gr beyaz çikolata
130 gr krema
9-10 adet çilek
Tart için margarin, pudraşekeri ve bir tutam tuzu karıştırın. Yumurta sarıları, badem unu, kahve ve benmari usulü eritilmiş çikolatayı ekleyin. 70 gram un, mısır nişastası ve kabartma tozunu ilave edin. Çırpılmış yumurta aklarını ekleyin.
Yağlayıp unladığınız kalıba aktarın.
180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Üzeri için kremayı portakal kabuğuyla ısıtın. Kaynayınca ocaktan alıp parçalara kestiğiniz beyaz çikolata ve 30 gram margarini ekleyip karıştırarak eritin.
Tartı soğutun. Pudraşekeri serpip kremayı yayın. Çilekle süsleyin.
|