|
Çikolatalı Kare Kek |
|
Ramazan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8614
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2006
2,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. tereyağı (eritilmiş)
300 gr. esmer şeker
2 adet yumurta
35 gr. pirinç patlağı
60 gr. hindistancevizi
50 gr. toz kakao
150 gr. un
1 paket kabartma tozu
26 cm x 32 cm. yuvarlak bir fırın kalıbına yağlı kağıt yayın. Eritilmiş tereyağı, esmer şeker ve hafif çırptığınız yumurtaları derin bir kasede karıştırın. Pirinç patlağı, hindistancevizi, kakao ve elenmiş unu, kabartma tozunu da ekleyerek yumurtalı karışıma katın. Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Yağlı kağıt yaydığınız fırın kabına hazırladığınız karışımı boşaltın. 150°C'deki fırında 25 dakika pişirin. Şekilli olarak kesin, sıcak ya da soğuk olarak servis edin.
|
Çikolatalı kare kek |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc15599
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2007
2,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata
Pudra şekeri ve yumurta bembeyaz olana kadar çırpılır, üzerine çikolata dışındaki diğer malzemeler eklenir karıştırılır. Kare ya da dikdörtgen şeklinde yağlanmış fırın kabına dökülür. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. Çikolata benmari usulü eritilir, fırından çikan kekin üzerine gezdirilir, donunca kare kare kesilerek ikram edilir.
|
Çikolatalı dilim kek |
|
berke81
Aşçı
Kayıt: 29.05.2008
Mesajlar: 15 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc24160
Gönderme Tarihi: 29.May.2008
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 adet yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket krema (200 ml)
1 paket çikolata (100 gr)
2 çorba kaşığı kakao
1 poşet kabartma tozu
1 poşet vanilya
3.5 kahve fincanı un
Küçük bir tencerede kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Küçük küçük kırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Cam bir kasede yumurta ve şekeri 3-4 dk mikserin yüksek hızında çırpın. Çikolatalı kremadan 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın. Sıvı yağ ve ayrı kapta 2 defa elediğiniz, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyalı yumurtalı karışıma ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış tepside, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. (Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin, eğer pişmemişse üzerine folyo kapatarak fırının ısısını biraz düşürüp pişirmeye devam edin.) Pişen keki fırından çıkarınca üzerine 1 su bardağı soğuk sütü çorba kaşığı yardımıyla üzerine gezdirin. Ayırdığınız 2 çorba kaşığı çikolatalı kremayı üzerine çatalla rasgele gezdirin. Oda ısısına gelince buzdolabında üzerini kapatarak 5-6 saat beklettikten sonra dövülmüş antepfıstığı ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın.
|
|