Pandispanya keki kalıpların altına sürün. Çikolatayı eritin ve bir fincan kahveye ilave din. Karışımın dibe yapışmamasına dikkat edin. Oluşan kremayı soğuduktan sonra bir kaşık yardımıyla kekin üzerine sürün. 3 saat buzdolabında soğutun. Servis etmeden önce keki dilimleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc125911
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2017
997 defa indirildi / yazdırıldı
4 yumurta
3 çay bardağı pudraşeker
1.5 su bardağı un
5 yemek kaşığı kakao
60 gr yumuşatılmış tereyağı
Krema için:
2 yumurtanın sarısı
2.5 kahve fincanı tozşeker
1 çay bardağı un
45 gr tereyağı
100 gr rendelenmiş bitter çikolata
1-2 damla vanilya esansı
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kavrulmuş badem içi
Süslemek için:
Pudraşeker
Siyah üzüm
Rendelenmiş beyaz çikolata
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Aklarını mikserle çırpın. Yumurta sarılarını pudraşekeriyle çırpın. Kakao ve unu yumurta sarılı kek karışıma ekleyin. Tereyağını da ekleyip çırpın. Yumurta aklarını ilave edip karıştırın. Kalp şeklinde bir kek kalıbının içini yağlayın ve karışımı ilave edin. Keki sıcak fırında pişirin.
Krema için yumurta sarılarını şekerle çırpın. Un, tereyağı, çikolata, vanilya esansı ve sütü bir tencereye alıp karıştırın. Şekerli yumurta sarılarını da ilave edip kısık ateşte krema kıvamını alana kadar pişirin. Karışımın kaynamamasına dikkat edin. Tencereyi ocaktan alıp kremayı karıştırarak ılındırın. Keki enine ortadan ikiye kesin. İki kek parçasının arasına ve en üstteki kek parçasının üzerine kremayı sürün. Kremanın üzerine pudraşekeri serpin. Rendelenmiş beyaz çikolata ve şekere batırılmış siyah üzüm taneleriyle süsleyip kek servisine başlayabilirsiniz.