|
Çikolatalı Kek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163845
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2022
233 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 büyük yumurta
2 çubuk tuzsuz tereyağı ya da margarin
3/4 su bardağı şekersiz kakao tozu
1 tatlı kaşığı soda
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ekşi krema
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
Yeteri kadar un
Üzeri İçin:
3 paket doğranmış bitter çikolata
Yarım bardak ağır krema
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Çikolatalı kek tarifi için büyük bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Başka bir kapta süt ve ekşi kremayı bir bardak ölçme kabında karıştırın ve kenara alın.
Mikserle 3-5 dakika tereyağı ve şekeri soluk ve kabarık olana kadar çırpın. Her eklemeden sonra karıştırarak her seferinde 1 adet yumurta ekleyin; vanilyayı ekleyin. Hızı düşük seviyeye düşürün; un karışımını ve süt karışımını dönüşümlü olarak miksere ekleyin.
Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 180 derece ısıtılmış fırında 45-55 dakika pişirin.
Kek pişerken üzerinin çikolatasını hazırlayın.
Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Küçük bir tencerede kremayı kaynatın; çikolatanın üzerine dökün. 2 dakika bekletin. Tereyağı ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak hafif koyulaşana kadar bekletin. Karışımı kek piştikten ve ilk sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine dökün. Çikolatalı kek hazır.
|
Çikolatalı Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168367
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2022
109 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
150 g bitter çikolata
150 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yumurta sarısı
1,5 su bardağı un (elenmiş)
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin.
Margarini bir çırpma kabına alın ve mikser ile iyice çırpın. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, bitter çikolata, yumurta sarıları, un ve hamur kabartma tozunu teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta 3 yumurta akını 1 çay bardağı toz şeker ile 4 dakika çırpın. Bu karışımı tahta kaşık ile yavaşça karıştırarak hamura yedirin. Kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168368
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2022
126 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
0,5 su bardağı süt
0,5 çay bardağı su
2,5 çay bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
125 g oda sıcaklığında tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Çikolatalı karışım:
1,5 çay bardağı krema
150 g bitter çikolata
Süslemek için:
1 - 2 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Kakao, süt ve suyu tencereye alıp kaşık ile karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve pudra şekerini alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip 1 dakika çırpın. Soğuyan kakaolu karışımı ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Keki iki eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin.
Kremayı düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Bekletmeden çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.
Kestiğiniz kekin ilk katını servis tabağına alın. Üzerine bir miktar kremalı çikolata yayın ve ikinci kat keki kapatın. Kalan çikolatayı üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Süre sonunda keki buzdolabından çıkarıp üzerine Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|