|
Çikolatalı Kek |
|
miray
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc38216
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2009
3,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. şeker
100 gr. kakao
10 yumurta
200 gr. un
200 gr. tereyağı
Porselen bir kase içinde 300 gr. şeker ile 10 yumurtayı benmari üzerinde yumurta teli ile boza kıvamına gelinceye kadar iyice çarpınız.
100 gr. kakao ile 200 gr. unu eleyerek bu karışıma karıştırınız.
İçine kâğıt yayılmış yuvarlak pasta kalıbına boşaltınız.
Orta ısı derecesinde 40-45 dakika fırın kapağını açmadan pişiriniz.
Fırından çıkardıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakınız.
Kalıptan çıkardığınız pastayı ortadan enine ikiye ayırınız.
Vanilyalı çikolatalı krem sürünüz, kapatınız.
Üzerine, ve kenarlarına da krem sürünüz.
Yanlarına ince kıyılmış fındık veya bademler yapıştırarak kapatınız.
Üzerinde çikolatayı rendenin iri gözleri ile rendeleyerek üzerine serpiniz.
|
Çikolatalı Kek |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1872
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr taze lor (veya labne) peyniri
Yarım paket tereyağı (ya da margarin)
100 gr toz şeker
50 gr bisküvi
50 gr acıbadem
50 gr kedidili
2 yumurta
100 gr bitter çikolata
100 gr karışık meyve şekerlemesi
Acıbadem ile bisküvileri ufalayın, çikolatayı irice doğrayın. Hepsini bir kaba koyun ve. Yağ ile tozşekeri mikserde yumuşak bir krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurta sarılarını bir defada katın. Sonra da taze lor (veya labne) peynirini ilave edin. Birkaç dakika kadar daha karıştırmaya devam edin. Yumurtaların akını kar haline gelinceye kadar çırpın, bunu hazırlanmış kremaya katın.
Kremaya, ufalanmış bisküvileri çikolatayı ve şekerlemeyi ilave edin. Bir kek kalıbının içini filmle döşeyin. Dibini ve eyanlarını, biraz su ile ıslanmış kedidilleriyle kaplayın.
Karışımı kalıba dökün. İki saat kadar buzdolabınde bekletip servis yapmadan 25 dakika önce tatlıyı buzluğa koyun. Bir servis tabağına tersyüz edip arzunuza göre süsleyin.
|
Çikolatalı Kek |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1874
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,005 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr un
2 adet yumurta
125 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
125 gr pudra şekeri
90 gr bitter çikolata
2 çay kaşığı karbonat
Margarin ve şekeri krema haline getirin, yumurtaları ilave edip, krema iyice hafifleyinceye dek çırpın. Su buharına tutup, erittiğiniz çikolatayı, biraz soğutup buna katın. Un ve yoğurdu azar azar, ve sürekli karıştırarak ilave edin. Yağlayıp, unladığınız bir kalıba boşaltın ve orta hararetli fırında 35-40 dakika pişirin.
ML® Kağıtta Çikolatalı Kek için tıklayın
|
Çikolatalı Kek |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc3608
Gönderme Tarihi: 10.May.2006
2,905 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. paket çikolata
500 gr. margarin
400 gr. seker
8 yumurta
600 gr. un
1 paket karbonat
Çikolatayi iri olarak rendeleyin. Öte yanda margarini, sekeri ve yumurtalari köpürünceye kadar çirpin. Unla karbonati birlikte karistirin. Sonra korbonatli unla rende çikolatayi yumurtali karisima ilave edin ve hepsini iyice karistirin. Bir kaç iç cevizi bir tarafa ayirdiktan sonra kalanini hamura katin. Sonra bunu içini parsömen kagidiyla kapladiginiz kek kalibina koyun ve ayirdiginiz cevizleri de hamurun üzerine serptikten sonra orta isili firinda bir buçuk saat kadar pisirin. Pisme süresinin yarisinda kekin üzerinin kararmamasi için üzerine parsömen kagidi yayip pisirmeye öyle devam edin. Sonra dilim dilim keserek servis yapin.
|
Çikolatalı Kek |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1873
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,872 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr un
225 gr şeker
200 gr margarin
4 adet yumurta
100 gr çikolata
1 paket kabartma tozu
100 gr iri kıyılmış ceviz
1/2 su bardağı portakal suyu
Şeker ve yağı iyice kanştırıp, yumurtaları birer birer ilave edin, kalan malzemeyi de karıştırıp kalıba koyun. Kısık ateşte, 70 dakika kadar pişirin. Üzerini eritilmiş çikolata ve ceviz ile süsleyip, servis yapın.
ML® Erikli Kek için tıklayın
|
Çikolatalı Kek |
|
kumru
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc27509
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2008
2,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
90 gramlık bitter çikolata
Yarım paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Yumurta ve şeker çırpılır. Üzerine erimiş margarin, erimiş çikolata, kakao, vanilya, un ve kabartma tozu katılır ve karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
|
Çikolatalı Kek |
|
gökkuşağı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2008
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc22640
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008
2,706 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr bitter çikolata
1 çay bardağı krema
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yumurtaların akları ve beyazları ayrılır. Beyazları bir fiske tuzla köpük olana dek çırpılır. Sarıları şekerle çırpılır. Diğer yanda tavaya krema konur, ısınınca parçalara kırılmış çikolata atılır, kısık ateşte çikolatalar tamamen eritilir. Yumurtanın sarısına çikolata, elenmiş un ve kabartma tozu eklenir, kısa süre çırpılır. En son yumurtanın çırpılmış beyazı katılır. Tahta kaşıkla alt üst ederek, fazla olmamak kaydıyla karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür. 175 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
|
ÇİKOLATALI KEK |
|
kupon
Aşçı
Kayıt: 04.11.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc43284
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2009
2,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
100 gr. un
1/2 paket kabartma tozu
40 gr. kakao
100 gr. tereyağı
150 gr. şeker
2 yumurta
1 çorba kaşığı süt
Çikolatalı üst kaplama:
40 gr. tereyağı
25 gr. kakao
3 çorba kaşığı süt
100 gr. şeker.
Hazırlanışı:
Fırını önceden orta hararete ayarlayın. Köşeli bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Un ve kakaoyu bir kaba eleyin. Başka bir kapta yağ ve şekeri krema haline getirin. Yumurtaları yavaş yavaş yağ karışımına ilave edin ve daha sonra un ve kakaoya katın. Süt ilave edip iyice karıştırın. 30 dakika kadar fırında pişirin. Çikolatalı üst kaplamayı hazırlayıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra keklerin üzerine dökün.
|
Çikolatali Kek |
|
Fatma Solak
Aşçı
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 15 Şehir: fransa |
Kısa URL: https://ml.md/lc14927
Gönderme Tarihi: 28.May.2007
2,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi yoğurt
1 vanilia
1 kabartma tozu
aldigi kadar un
Uzeri icin:
5 su bardagi sut
1 su bardagi seker
1 paket kakao
2 yemek kasigi un
1 vanilia
Yapilisi:
Butun kek malzemelerini bir kapta karistiriyoruz ve sivi kek hamuru elde ediyoruz ve yaglanmis tepsiye dokuyoruz ve firinda pisiriyoruz.Uzeri için kakaoyu,toz seker ve unumuzu karistirip sutle birlikte vaniliyayida ekleyip kaynayana kadar karistiriyoruz ve sogumus olan kekimizin ustune cikolatamizi dokuyoruz dilimleyip servise sunuyoruz.
ML® Çikolatalı Vişneli Kek için tıklayın
|
Çikolatalı Kek |
|
letafet
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc36928
Gönderme Tarihi: 27.May.2009
2,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli malzeme
2 su bardağı un
125 gr margarin
1 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı toz fındık
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
Çikolata sosu
Yumurtaları toz şekerle çırpın. Eritilmiş ılık margarin ve sütü ekleyip karıştırın. Un, toz fındık, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip akışkan kıvamlı bir kek hamuru halini alana kadar çırpın.
Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin, sonra dereceyi 160'a indirip 10 dakika daha pişirin. Kekiniz soğuyunca kalıbı ters çevirip keki çıkarın. Soğumuş keki servis tabağına alıp üzerini çikolata sosla kaplayın. Dilimleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Kek |
|
esin
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17554
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007
2,554 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türkmeneli Televizyonundaki Türkmeneli Mutfağı programından aldım.
200 gr. eritilmiş çikolata
yarım paket tereyağı
1 bardak şeker
4 adet yumurta
yarım su bardağı portakal suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Süslemek için;
1 poşet toz krem şanti
1 bardak süt
Yumuşak tereyağı, şeker, yumurta, beraberce şeker eriyene kadar iyice çırpılır, üzerine portakla suyu benmari usulü eritilmiş çikolata, elenmiş un ve kabartma tozu eklenir, karıştırılır, yağlanmış, unlanmış ortası delik olmayan kek kalıbına dökülür, 175 derece fırında pişirilir. Piştikten sonra ters çevrilir, soğuması beklenir, krem şanti ile süslenir.
|
Çikolatalı Kek |
|
rekortmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68522
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2011
2,318 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr labne peyniri
Yarım paket tereyağı
125 gr şeker
100 gr bisküvi
60 gr acıbadem
3 yumurta
2 paket bitter çikolata
150 gr karışık meyve şekerlemesi
Acıbadem ile bisküvileri ufalayın, çikolatayı irice doğrayın. Hepsini bir kaba koyun Yağ ile tozşekeri mikserde yumuşak bir krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurta sarılarını bir defada katın. Sonra da labne peynirini ilave edin. Birkaç dakika kadar daha karıştırmaya devam edin. Yumurtaların akını kar haline gelinceye kadar çırpın, bunu hazırlanmış kremaya katın. Kremaya, ufalanmış bisküvileri çikolatayı ve şekerlemeyi ilave edin. Bir kek kalıbının içini filmle döşeyin. Dibini kedidilleriyle kaplayın.Karışımı kalıba dökün. İki saat kadar buzdolabınde bekletip servis yapmadan 25 dakika önce tatlıyı buzluğa koyun. Bir servis tabağına tersyüz edip arzunuza göre süsleyin.
|
Çikolatalı Kek |
|
lezzet penceresi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64705
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,311 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet yumurta
10 çorba kaşığı toz şeker
10 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı vanilya
5 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
Çikolatalı sos için:
1 paket (90 gram) bitter çikolata
1 paket (90 gram) krema
Aynı büyüklükte iki adet kek kalıbını yağlayın. Yumurta ve toz şekeri yoğun bir kıvama gelene dek, 15-20 dakika çırpın. Karışımı ikiye bölün. Birine unun yarısını ve vanilyayı, diğerine kalan unu ve kakaoyu fazla karıştırmadan katın ve kalıplara dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Çikolata ve kremayı ocakta eritin. Kekleri birer parmak kalınlığında kesip, her iki tarafına da çikolata sosu sürün. Bir sade bir kakaolu dilimleri birbirine yapıştırıp üzerini kalan sosla kaplayın.
|
Çikolatalı Kek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc68966
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2011
2,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr un
250 gr şeker
1 paket margarin
5 yumurta
100 gr çikolata
1 paket kabartma tozu
100 gr ceviz
1/2 su bardağı portakal suyu
Şeker ve yağı iyice karıştırıp, yumurtaları birer birer ilave edin, kalan malzemeyi de karıştırıp kalıba koyun pişirin. Üzerini eritilmiş çikolata ve ceviz ile süsleyip, servis yapın.
|
Çikolatalı Kek |
|
menü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2009
Mesajlar: 49
|
Kısa URL: https://ml.md/lc82987
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2012
2,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
160 gr bitter çikolata
Yumurtaları ve şekeri mikserde köpük köpük olana dek çırpın. Sütü, suyu ve zeytinyağı karışımını ilave edin. Düşük devirde birkaç dakika çırpın. Ayrı bir kapta elenmiş unu, kabartma tozunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu harmanlayın. Bu karışımı da yumurtalı karışıma ilave edin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice karıştırın. En son çikolataları benmari usulü eritin. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu aktarın. Eritilmiş çikolatayı sicim gibi kek harcının üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca veya soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Kek |
|
rekortmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68521
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2011
2,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr un
3 yumurta
125 gr margarin
1.5 su bardağı yoğurt
150 gr pudra şekeri
1 paket bitter çikolata
2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kakao
Margarin ve şekeri krema haline getirin, yumurtaları,kakaoyu ilave edip, krema iyice hafifleyinceye dek çırpın. Su buharına tutup, erittiğiniz çikolatayı, biraz soğutup buna katın. Un ve yoğurdu azar azar, ve sürekli karıştırarak ilave edin. Yağlayıp, unladığınız bir kalıba boşaltın ve orta hararetli fırında 35-40 dakika pişirin.
|
Çikolatalı Kek |
|
zatinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc69394
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2011
2,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram çikolatalı kek unu
1 paket çikolatalı puding
1 su bardagı süt
Yarım su bardagı yoğurt
4 adet yumurta
2 su bardagı damla çikolata
1 su bardagı ceviz içi
Fırını 175C'ye getirin. En derin kek kalıbınızı yağlayın. Damla çikolata ve ceviz hariç kalan malzemeleri geniş bir kaba alın. Önce mikserle düşük devirde hepsi özleşene kadar karıştırın. Daha sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın. Çikolataları ve cevizleri ekleyin. Fırında 55-60 dakika (40 dakikadan sonra kontrole başlayın), batırdığınız bıçak temiz çıkana kadar pişirin.
|
Çikolata Kek |
|
sayın b.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2013
Mesajlar: 42 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc86236
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2013
2,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr bitter çikolata
50 gr tereyağı
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
2 yumurta
Çikolata ve tereyağını sos tenceresinde eritip ocaktan alın. Un, toz şeker, tuz ve yumurtaları mikserle çırpın ve çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın. Sufle kalıplarını yağlayıp, çikolatalı karışımı kalıplara paylaştırın. Önceden 200 C'ye ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin. Kalıpları tabağa ters çevirip kekleri aktarıp, sıcak servis yapın.
|
Çikolatalı Kek |
|
sarıgız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2012
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc86982
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2013
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
80 g bitter çikolata
150 g margarin
Yarım çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yumurta
2 yumurta sarısı
165 g (1,5 su bardağı) un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
20 g (2-3 yemek kaşığı) Dr. Oetker Kakao
4 yumurta akı
Yarım çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Siyah-Beyaz Glazür
Çikolata ve margarini birlikte benmari yöntemi ile eritin. Çırpma kabına alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yarım çay bardağı toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip mikser ile 2 dakika çırpın. 2 adet bütün yumurtayı ve 2 yumurta sarısını karışıma teker teker ekleyin ve her birini 30 saniye çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ekleyip 2 dakika daha çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını temiz mikser uçları ile 2 dakika çırpın. Yarım çay bardağı toz şekeri ilave edip 1 dakika daha çırpın. Bu karışımı hamura ekleyin, kaşık yardımı ile yavaşça karıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş 26 cm çapındaki kalıba alın, üzerini düzeltip pişirin.
Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkarın.
Glazürü sıcak suda 4-5 dakika bekletin ve keki kaplayın. Glazür donunca dilimleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Kek |
|
menü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2009
Mesajlar: 49
|
Kısa URL: https://ml.md/lc86959
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2013
2,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 g margarin
170 g (1 su bardağı) toz şeker
3 yumurta
100 g (1 su bardağı) Dr. Oetker Mısır Nişastası
165 g (1,5 su bardağı) un
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g (1 su bardağı) öğütülmüş fındık
1 paket Dr. Oetker Çikolata Parçaları
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Tarçınlı Dekor Şekeri
Margarin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta, nişasta, un, kakao ve hamur kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hazırlanan karışıma fındık ve çikolata parçalarını ilave edip mikserin en düşük devrinde 1 dakika daha çırpın.
Hazırlanan hamuru 24 cm çapındaki yağlanmış dilimli derin kek kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Fırından aldığınız keki 10 dakika beklettikten sonra kalıptan çıkarın. Soğutup üzerine tarçınlı dekor şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|