100 gr bitter çikolata
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı pudra şekeri
150 gr. margarin
1 su bardağı beyaz un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 su bardağı kakao
yarım su bardağı badem
2 çorba kaşığı pudra şekeri
440 gr. kestane püresi/şekeri
300 ml kremşanti
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın. Kek kalıbınıza yağlı pişirme kağıdı koyun.
Çikolatayı eritin iyice pürüzsüz olana kadar bekleyin.
Yumurtaları bi kabta kırın ve mikserin en yüksek ayarında çırpın. Yavaş yavaş şeker ekleyin ve hacmi iki katına çıkıncaya kadar devam edin çırpmaya, daha sonra düşük hızda mikser ile 100 ml. su ve erimiş çikolatayı döküp, un, kabartma tozu, soda ve kakao tozu, karbonat, eritilmiş yağı ekleyin mikserde çırpın ve sonra badem ekleyin. Kek kalıbına dökün ve pişmesini bekleyin.
20 dakika sonra fırından çıkarın ve kekin soğumasını bekleyin. Kek soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri ve kremşantiyi dökün ve tahta kaşıkla şekil verin düzeltin.
Daha sonra kestana püresini pasta süsleme aparatına sıkın ve spagetti makarna şeklinde uzun uzun dağınık şeritler halinde aparatı sıkın. Pastanız hazırdır, dilimleyin ve servis yapın.
|