Kestane şekeri için:
500 gram kestane
1 litre su
500 gram toz şeker
1 çubuk vanilya (isteğe bağlı)
Çikolata kaplaması için:
200 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
Kestanelerin kabuklarını bıçakla çizin ve haşlamak için bir tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika kadar haşlayın.
Haşlanmış kestanelerin kabuklarını dikkatlice soyun.
Bir tencerede suyu kaynatın ve şekeri ekleyerek karıştırın.
Şeker eridikten sonra çubuk vanilyayı ekleyin.
Hazırladığınız şurubu kısık ateşte 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.
Soyulmuş kestaneleri şuruba ekleyin ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Kestanelerin şurubu iyice çekmesini sağlayın.
Ardından kestaneleri şuruptan çıkarıp soğuması için bir kenara alın.
Bitter çikolatayı bir benmari düzeninde veya mikrodalga fırında eritin.
Eriyen çikolataya tereyağını ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Soğuyan kestane şekerlerini erimiş çikolataya batırın ve her tarafını güzelce kaplayın.
Çikolata kaplı kestaneleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin.
Çikolatayla kaplanmış kestaneleri buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc85426
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2013
2,246 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. kestane
1 su bardağı toz şeker
2 paket 80 gramlık bitter çikolata
Kestaneleri hafifçe çizin, üzerine çıkacak kadar su koyup biraz haşlayın. Kabuklarını soyup yeniden tencereye koyun. Üzerine bir su bardağı su ve toz şeker ekleyin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ve süzün. Çikolatayı benmari usulü eritin, kestaneleri çikolataya batırın. Buzdolabında bir saat bekletip servis yapın.