|
Çikolatalı Kurabiye |
|
mutfak güzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc91619
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2013
1,511 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
4 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık
Yumurtalarla şekeri çırpın, kakao, erimiş tereyağı koyun. Un ve üzerine yavaşça sütü ilave ederek hamuru yoğurun. Son olarak kabartma tozu, nişasta, vanilya ile fındıkları ekleyin. Hamuru kulak memesi kıvamına getirin. Elinizle parçalar kopartıp tepsiye dizin, 180 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın.
|
Çikolatalı Kurabiyeler |
|
gülder
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc90686
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2013
1,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı nişasta
1,5 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeteri kadar çikolata sosu
Yeteri kadar hindistancevizi
Büyükçe bir kabın içerisine unu eleyin ortasını havuz şeklinde açıp bütün malzemeleri içine atın yoğurmaya başlayın ununu azar azar atıp kulak memesi kıvamına getirince kadar un koymaya devam edin. Kulak memesi kıvamına gelip iyice yumuşayınca ceviz büyüklüğünde parçalar koyarıp yuvarlayın ortasını elinizle açın.Çikolata sosa paketin arkasında yazan tarifi uygulayın ılımaya bırakın.Ortasını açtığımız kurabiylerin içine çikolata sostan koyup üzerlerine hindistan cevizi gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşince kadar pişirin
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
aytoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2013
Mesajlar: 61 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc88735
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2013
1,590 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
100 gram tereyağı
100 gram badem
Üzeri için:
100 gram bitter çikolata
Un, şeker, vanilya, kabartma tozu, yoğurt, yumurta ve yağı iyice yoğurup güzel bir hamur elde edin. Bademin bir kısmını üzerine koymak için ayırıp, kalanını kıyın ve hamura ekleyin. Yuvarlak şekiller verip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Erittiğiniz çikolatayı kurabiyelerin üzerine sürün, bademi serpiştirin. Çayın kahvenin yanında ikram edin.
|
ÇİKOLATALI KURABİYE |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74391
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2012
2,132 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
160 gram toz şeker
1/2 paket (125 gr) margarin
1 adet yumurta
1/2 paket vanilya
1 çay kasığı kabartma tozu
Çok az tuz
250 gram un
Ceviz içi
Parça çikolata
Yağı ve yumurtayı şeker eriyinceye kadar mikserle çırpalım.
Kabartma tozu, vanilya ve tuzu da ilave edip,1-2 dakika daha çırptıktan sonra unu da ilave ederek, elimizle iyice yoğuralım.
Hamur kıvama gelince parça çikolataları ilave edip, biraz daha yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvartadıkta sonra hafifçe bastırıp, yassıltarak şekil verelim.
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerine ceviz parçaları koyduktan sonra, elimizle üzerine hafifçe bastıralım.
180°C'li fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Kurabiyelerimiz fırından çıktığında, hafif yumuşak olacak, daha sonra sertleşecektir.
Not: Kurabiyelerin üzerini ceviz yerine fındık veya badem ile de süsleyebilirsiniz.
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc72100
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2012
1,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sokeun.com/
3 ¾ su bardağı Söke®un
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı margarin
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta
Üstü için:
1/2 kase şeker
1 su bardağı damla yada parça çikolata
1.Fırını 190 ºC'ye ısıtın.
2.Büyük bir kasede Söke®un, şeker, esmer şeker, kabartma tozu, tuz, yağ, süt, vanilya ve yumurtayı karıştırın. Hamur haline gelinceye kadar düşük devirde karıştırın. Hamuru, çapı 2 cm. olacak şekilde yuvarlayarak top haline getirin ve şeker kasesinin içine daldırarak tüm yüzeyinin şekerle kaplanmasını sağlayın.
3. Yağlanmış tepsiye hazırladığınız hamur toplarını yerleştirin ve topların tam ortasına, (istediğiniz miktarda) damla çikolata ile kenarları çatlayacak şekilde, kuvvetlice bastırın.Önceden ısıttığınız fırında, sararana kadar 15 dakika kadar pişiriniz.
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
Nilgün Ayar
Aşçı
Kayıt: 07.03.2011
Mesajlar: 19 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc71910
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2012
2,564 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak un
1 paket margarin
1 bardak pudra şekeri
1 yumurta
Yarım paket vanilya
1 paket çikolata
Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Daha sonra hamuru bir merdane ile açın. Bir bardak ağzı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Çikolatayı bıçakla parçalayın. Hamurdan kestiginiz parçaların ortasına çikolata parçalarından koyup kenarlarını kapatın. Fırın tepsiisini yağlayıp dizin. 180 derecede pişsirin.
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
rekortmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68519
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2011
2,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
1'er paket kabartma tozu, vanilya
Biraz damla çikolata
Un elenerek ortası açılır, kenarlarına nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip margarinle hamur yoğrulur. Çikolatanın yarısı ilave edilerek hamur toparlanır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kurabiye şekline getirilerek üzerleri damla çikolata ile süslenir. 150 derece sıcaklıktaki fırında 25-30 dakika pişirilir.
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
Som Ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc67006
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011
2,552 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. eritilip ılıtılmış tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
1.5 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1/4 su bardağı sade kekun
1 çay kaşığı karbonat
1/3 su bardağı kakao
3/4 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1/2 su bardağı damla çikolata
Tereyağı, vanilya, şeker ve yumurtayı orta boy bir kapta mikserle 2-3 dakika çırpıp «^karıştırın. Kuru malzemeleri de eledikten sonra karıştırmaya devam edin. Bir çay kaşığıyla aldığınız karışımları önceden yağladığınız fırın tepsisine elinizle sıyırarak koyun. 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ve hemen çıkarıp soğumaya alın. Soğuyunca servise sunun.
|
ÇİKOLATALI KURABİYE |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc66507
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2011
2,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı un
1.5 çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı mısır nişastası
3 çorba kaşığı hindistancevizi
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
Yumurta hariç bütün malzemeyi elinizle ovuşturarak dağınık görünümlü bir karışım hazırlayın. Üzerine yumurtaları kırıp, yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kopararak yassı kurabiyeler hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
tamyeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2011
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66318
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2011
2,725 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
1/2 paket kabartma tozu
2-3 çorba kaşığı damla çikolata
2-3 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık
Bir kapta yumurta, yoğurt, toz şeker, un, margarin ve kabartma tozunu karıştırın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra damla çikolata ve fındığı ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fazla şekil vermeden yuvarlayın. Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
sultaniye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
|
Kısa URL: https://ml.md/lc64953
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
2,505 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2.5 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. bitter çikolata
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Yumurta ve şekeri çırpın ve üzerine tereyağını ekleyin. Üzerine rendelenmiş çikolata, kabartma tozu, vanilya ve tuzu da katıp karıştırın. Kulak memesi kıvamını elde edene kadar un ekleyin. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte kurabiyeler hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 200 derece fırında pişirin. Kalan tereyağını eritip kurabiyelerin üzerine sürün, tekrar fırına koyup 15 dakika pişirin.
|
ÇİKOLATALI KURABİYE |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64777
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
3,206 defa indirildi / yazdırıldı
|
İkbal Gürpınar
125 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
SOSU İÇİN:
50 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
Tereyağımızı eritip soğumaya bırakalım. Şekerleri ilave edelim ve eriyinceye kadar mikserle çırpalım. Yumurtamızı, kakaomuzu ve vanilyamızı ekleyelim. Un, tuz, kabartma tozumuzu da aynı karışıma ilave ederek yoğuralım. Ele yapışmayacak bir kıvam aldığında bir santim kalınlığında merdane yardımı ile tezgâhımıza açalım. Yuvarlak kalıpla ya da çay bardağı ağzı ile keselim. 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. Diğer tarafta 50 gram tereyağımızı 150 gram bitter çikolata ile çok kısık ateşte devamlı karıştırarak eritelim. Fırından çıkan kurabiyelerimizin üzerlerine birer kaşık koyup çikolatalarımız soğuduğunda servis edelim.
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
Uyvar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64377
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2011
2,675 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
3 su bardağı un
1 paket margarin
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1/2 paket vanilya
80 gr. bitter çikolata
Çikolata hariç diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin. Çikolatayı bir bıçakla küçük parçalara ayırın. Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Bir bardak ağzı ile hamurdan parçalar kesin, ortasına birkaç tane çikolata parçası koyup kenarlarını kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirerek servis yapın.
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
selma teyze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc63253
Gönderme Tarihi: 18.May.2011
2,598 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Tane yumurta
1 Su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 Su bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı kakao
3 Su bardağı tam buğday unu
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
3 Çorba kaşığı damla çikolata
Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Üzerine şeker, sıvıyağ ve kakaoyu ilave edip çırpma teli ile çırpın. Ardından diğer in hepsi ilave edip elinizle iyice yoğurun. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olana dek yoğurmaya devam edin. Un yetmezse biraz daha ilave edebilirsiniz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye sıralayıp isteğe bağlı üzerine çekilmiş fındık yada ceviz serpin, 170 derece fırında 15-18 dk. pişirin.
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62088
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2011
2,984 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalara doğranmış)
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
60 gr (1/2 su bardağı) hindistancevizi
1 kahve kaşığı vanilya tozu
2 Çorba kaşığı krema
2 yumurtanın akı
kahve kaşığının ucuyla tuz
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız.
2 büyük fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kaba çikolata kırıklarını koyup, kabı içi yarıya kadar sıcak su dolu bir tencereye yerleştiriniz. Tencereyi orta ateşe oturtunuz. Kaptaki çikolatayı sık sık karıştırarak eritiniz.
Tencereyi ateşten alıp kabı tencereden çıkararak, oda sıcaklığında soğumaya bırakınız.
Yumurta aklarını ve tuzu küçük bir kapta, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz.
Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını çikolatalı karışıma katıp iyice karıştırınız.
Yağlı kağıtla kaplı tepsiye, çikolata karışımından madeni bir çorba kaşığını tepeleme doldurarak eşit aralıklarla koyunuz.
Tepsiyi fırının üst katında 15-20 dakika, kurabiyeler sertleşene kadar pişiriniz.
Tepsileri fırından çıkarıp kurabiyeleri spatulayla atınız. îyice soğuttuktan sonra servis ediniz.
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
musti
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc27659
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2008
2,843 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı nişasta
1,5 çorba kaşığı kakao
80 gr. margarin (5,5 çorba kaşığı)
120 gr. şeker (1 çay bardağı)
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı kuru maya
5 çorba kaşığı süt
Tuz
Yapılışı:
Un, nişasta, kakao, şeker, 1 fiske tuz ve mayayı katıştırın. Ortasını havuz gibi açıp içine yumurtayı, küp küp kesilmiş ve yumuşatılmış margarini, vanilyayı ve soğuk sütü koyun. Mıncıklayarak yumuşak bir hamur haline getirin. Şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin. Buzdolabından çıkarttığınız hamuru 5 milim kalınlığında açın ve bisküvi kesecekleriyle dilediğiniz şekillerde kesin. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serip, yağlayın. Üzerine kurabiyeleri dizin ve 180 dereceli fırında 15-20 dk. pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
ÇİKOLATALI KURABİYE |
|
nesrinateş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc20182
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007
2,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
250 gr. çekilmiş toz badem
200 gr. pudra şekeri
100 gr. kakao
2 adet yumurta beyazı
HAZIRLANIŞI:
Yumurta beyazlarını kar haline getirinceye kadar çırpın. Ayrı bir kapta, toz bademi, pudra şekerini ve kakaoyu karıştırıp yumurta aklarının içine ilave edin. Şekil vererek tepsiye dizin ve 90 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Kurabiyeleri fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
çitlenbik
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc19668
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2007
2,774 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yaklaşık 55 adet
210 g bitter çikolata,
140 g tereyağı,
210 g pudra şekeri,
280 g çekilmiş fındık
Garnitür:
55 adet soyulmuş fındık,
pudra şekeri
1. Çikolatayı rendeleyin. Tereyağı pudra şekeri ile köpürtün. Fındıkları ve çikolatayı katıp hamur yoğurun.
2. Fırını 180 derecede ısıtın.
3. Islak ellerle 2-3 cm çapında küçük toplar yapın, üzerine birer fındık oturtun.
4. Topları kağıtlı bir tepsiye dizin, 15-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra pudra şekeri serpiştirin.
Öneri: Kurabiyelerin üstüne kağıt şeritleri koyup, pudra şekerini bundan sonra serpiştirin.
|
Çikolatalı kurabiye |
|
YeniEvli
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 20 Şehir: ISTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc16762
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2007
2,866 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tereyağı,
2 su bardağı tozşeker,
2 adet yumurta,
1 buçuk çay kaşığı vanilya,
3 su bardağı un,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 tutam tuz,
2 su bardağı ceviz içi,
2 su bardağı kırılmış çikolata
Oda sıcaklığında erimiş tereyağını şeker, yumurta ve vanilya ile birlikte karıştırın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Bu karışıma çikolata parçalarını ve iri parçalı cevizleri ilave edip, tekrar karıştırın. Cevizli çikolatalı hamurdan elinizle yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Kurabiyeleri hafifçe yağlanmış tepisiye çok sık olmayacak şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 15-20 dakika pişirin. Renkleri çok koyulaşmadan fırından çıkarın. Kurabiyelerin tepsiye yapışmaması için bir spatula yardımı ile yerlerinden oynatın. Tepsinin içinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
İÇİ ÇİKOLATA SOSLU KURABİYE |
|
brdnrmn
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82 Şehir: aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc15271
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2007
21,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER;
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN MUHALLEBİ;
2 paket bitter çikolata
1 tane yumurta
1 bardak toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
HAMURUN YAPILIŞI;
Önce margarini eritin ve soğutun içine sıvı yağı koyup karıştırın. Toz şekeride ilave edin. Yoğurdu, kabartma tozunu, vanilyayıda ilave edip hepsini karıştırın. Aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında kurabiye hamuru yoğurun. Hamuru yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada muhallebiyi hazırlamaya başlayın.
2 su bardağı sütü, kakaoyu,çikolatayı ağır ateşte çikolata eriyinceye kadar kaynatın. Başka bir kapta ise unu, toz şekeri, vanilyayı, 1 tane yumurtayı çırpın ve hemen çikolatalı karışıma ilave edin. Koyu bir muhallebi oluncaya kadar pişirin. Mikserle soğuyuncaya kadar çırpın. Buzdolabında biraz bekletin.
Hamurdan küçük bezeler alıp avucunuzda açın. İçine iyice soğumuş muhallebiden 1 tatlı kaşığı koyun. Uçlarını ortada birleştirin. Elinizde top şeklinde yuvarlayın. Birleştirdiğiniz yerini alta getirip yağlı tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Isıtılmış fırında 175 derecede 20 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.
Afiyet olsun.
|
|