|
Çikolatalı Kurabiye |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc8648
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2006
2,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3/4 su bardağı şeker
3/4 su bardağı margarin
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
350 gram sütsüz çukolata
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Şeker ve yağı krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Un ve karbonatı ekleyin.Dövülmüş ceviz ve fındık büyüklüğünde parçalanmış çikolatayı ekleyip yoğurun.Hamuru birkaç parçaya ayırıp,1.5 cm kalınlığında açın. Gondol Bisküvi Kalıpları ile şekil verip yağlanmamış teflon tepsiye dizin.180 derecede ısıtılmış fırında 15 dk. pişirin.
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8502
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2006
3,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
150 gr. un
15 gr. kakao
1 paket kabartma tozu
75 gr. şeker
1 adet yumurta
100 gr. yumuşak tereyağı
Harç:
300 gr. mürdüm eriği marmelatı
100 gr. şeker
50 gr. beyaz kuvertür
Unla kakaoyu bir kaba eleyin. Şeker, bir tutam tuz, kabartma tozu, yumurta ve tereyağını ekleyin. Mikserin hamur karıştırma ucu ile ilk önce düşük devirde sonra yüksek devirde karıştırın. Hamuru unlu tezgaha alıp yoğurun, folyoya sarıp 3 saat buzdolabında dinlendirin. Marmelatı şeker ile orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Hamuru unlu tezgahta 2-3 mm. inceliğinde açın. 6 cm. çapında 40 adet daire kesin. Dairelerin ortasına 1/3 tatlı kaşığı marmelat koyun, hamuru yarım ay şeklinde kapatın ve kapatma yerlerini çatalla hafifçe bastırın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsilerine yerleştirin. 180cC'de ısıttığınız fırında 13-15 dakika sırayla pişirin. Soğumaya bırakın. Beyaz kuvertürü benmaride eritin. Köşesi küçük kesilmiş torbaya doldurun ve kurabiyeleri süsleyip kurumaya bırakın. Aralarına kağıt serip kutuya yerleştirin, serin ve kuru ortamda 10 gün saklayın.
ML® Malatya Kurabiyesi için tıklayın
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc5578
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006
3,417 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. margarin
1 su bardağı esmer şeker
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Derin bir kasede yumurtayı kırıp içine oda ısınıda yumuşayıp parçalara kesilen margarini ilave edip mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra içine esmer şekeri ekleyip eriyinceye kadar çırpın. İçine hindistancevizi, un, vanilya, hamur kabartma tozu tarçını ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. En son 1 su bardağı damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Kurabiye hamuruna 2 kaşık yardımıyla şekil verip margarinle yağlanan tepsiye dizin. Önceden 185 derece ısıtılan fırına kızarana kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.
ML® Sevgi Saati için tıklayın
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1876
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,557 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çay bardağı un
1/2 çay bardağı kakao
1 çay kaşığı vanilya
3,5 kahve fincanı margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı erimiş çikolata
Süs için:
Krem şanti, gıda boyaları, badem, ceviz vs.
Kakao, un ve pudra şekerini karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve margarin ile yumurta sarılarını ekleyerek yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sararak yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Sonra hamuru 1 cm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişmiş kurabiyeleri erimiş çikolataya batırın. Üzerlerini gıda boyaları ile renklendirilen krem şanti, badem vs. ile süsleyin.
ML® Lokumlu Kurabiye için tıklayın
|
Çikolatalı Kurabiye |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1875
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fincan damla çikolata
Un elenerek ortası açılır, kenarlarına nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip margarinle hamur yoğrulur. Çikolatanın yarısı ilave edilerek hamur toparlanır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kurabiye şekline getirilerek üzerleri damla çikolata ile süslenir. 150 derece sıcaklıktaki fırında 25-30 dakika pişirilir.
ML® Çikolatalı Kurabiye için tıklayın
|
|