|
Çikolatalı Milföy |
|
tango&deniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc21366
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2008
2,501 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet milföy hamuru,
90 gr. bitter çikolata,
1 su bardağı krema,
1 çorba kaşığı tozşeker,
1 paket vanilya,
1 çorba kaşığı krema,
yarım su bardağı kakao.
Süslemek için:
Çilek
Milföy hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Bu arada kremasını hazırlayın. Bunun için bitter çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Tozşekeri de ekleyip, karıştırın. Kremayı buzdolabında soğutun. Buzdolabından alınca da vanilyayı katın. Fırından aldığınız mil-föyleri ikiye ayırın. Bir katının üzerine kremayı yayın. Üzerine kakaoyu ekleyin. İkinci milföyü kapatın. En üste de bolca kakao ekleyin. Diğer milföyleri de böyle hazırlayın. Çilekle süsleyip servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 14.01.2022
|
Çikolatalı Milföy Tatlısı |
|
develi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc103095
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2014
1,814 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet milföy hamuru
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
200 gram bitter çikolata
Öncelikle bir kabın içinde yumurta, rendelenmiş çikolata, süt, şeker ve vanilyayı iyice karıştırın. Milföy hamur karelerinin ortasına koyup sarın ve tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. İstenirse fırından çıkınca üzerine erimiş çikolatayla çizgiler yapın.
|
Çikolatalı Milföy |
|
bıdık bey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc152822
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2020
426 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet milföy hamuru
Çikolata kreması
1 yumurta sarısı
Milföyler bir süre çözüldükten sonra merdaneyle hafifçe açarak biraz büyütün.
Ardından milföyü dörde veya iyiye bölüp içine çikolata sürüp katlayın.
Yağlı tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıttığınız fırına atın.
Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
|
Çikolatalı Milföy |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159520
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2021
520 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı Çotanak Fındık Yağı
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
3 adet kırmızı biber
1 kg taze mantar
2 adet kabak
10 adet kiraz domates
4 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
Tuz
Kekik
Üzerine:
Yarım demet maydanoz
Çotanak Fındık Yağı'nda, ayıklanmış arpacık soğanları ve halka şeklinde doğranmış havuçları pembeleşene kadar kavurun. ince kıyılmış kırmızı biberleri ilave edin. Mantarları, küp doğranmış kabakları ve tuzu katın. Sebzeler suyunu çekene kadar pişirin. Kiraz domates, ince kıyılmış sarımsak, kesme şeker ve kekik ilave edip 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Mantar soteyi servis tabağına alın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
|
|